De samenwerking tussen Mechelen Culinair, het Van der Valk hotel en topchefs Axel Colonna-Cesari (Centpourcent) en Ken Verschueren (Tinèlle) is een groot succes. Het concept kreeg de toepasselijke naam ‘Roomservice’ en in minder dan 48 uur tijd werden er al 200 kamers met bijhorend 5-gangenmenu geboekt.
“Met ‘Roomservice’ trekken we de mensen uit de dagelijkse sleur en proberen we zo dicht mogelijk bij de restaurantervaring te komen”, zegt Nicolas Hermans (28) uit Bonheiden. Samen met de broers Jan (26) en Seppe (28) Van Den Broeck is hij de organisator achter het evenement Mechelen Culinair. “Onze gasten kunnen op hun kamer genieten van een 5-gangenmenu, gebracht door twee van de beste chefs van Mechelen. Erna kunnen ze tot rust komen in het luxueuze Van der Valk hotel”, aldus Hermans.
Topchefs
De twee chef-koks kijken er geweldig naar uit. “Ik ben blij dat ik nog eens op een normale manier kan koken, in plaats van alles in bakjes te steken. We trekken daarom ook met ons hele team naar daar”, zegt Ken Verschueren (41) van Tinèlle. Verschueren verraste dit jaar met een stijging van 0,5 punten (14,5/20) in de gernomeerde Gault&Millau gids. Toch opmerkelijk in een jaar waarbij de HoReCa meer gesloten bleef dan open. Axel van Centpourcent kreeg op zijn beurt dan herbevestiging van zijn kwaliteiten met het behouden van zijn Michelinster.
Evenement
“In normale omstandigheden brengen we met Mechelen Culinair de beste restaurants uit de regio samen tijdens 1 gastronomisch weekend in de binnenstad. Helaas hebben we onze 3e editie moeten cancelen vorig jaar. Ook voor dit jaar ziet het er niet goed uit,” vertelt Jan Van Den Broeck.
“Mechelen Culinair blijft innoveren. Na 2 succesvolle concepten met thuisleveringen in samenwerking met Centpourcent en Tinèlle, gaan we nu nog een stapje verder. De mensen snakken duidelijk naar uitzonderlijke ervaringen. Dat proberen we met dan ook met dit concept aan te bieden.” zegt Seppe Van Den Broeck.
Formule
De formule is beschikbaar vanaf 315 euro voor twee personen, inclusief hapjes, vijfgangenmenu en overnachting met ontbijt. Het arrangement boeken, kan via het hotel: zowel online, telefonisch als via e-mail. Axel-Colonna Cesari van Centpourcent kookt tijdens het weekend van 5 en 6 februari en van 26 en 27 februari. Zijn collega Ken Verschueren van Tinèlle zorgt voor roomservice tijdens het weekend van 19 en 20 februari en 5 en 6 maart.
“Verwacht je aan een mooi aangeklede tafel net zoals op restaurant. Uiteraard volgen we alle maatregelen rond corona op”, zegt Nicolas Hermans.
Menu Centpourcent
* Rundstartaar & Oscietra Kaviaar, gepocheerd kwartelei en bospaddenstoelen
* Zeetong & kingkrab, avocado, Griekse yoghurt en citroen
* Skrei, stoofpotje scheermes, edamame kaffir olie en groene curry
* Pluma Iberico, gefermenteerde look, aubergine, geroosterde sesam jonge ui en bouchon aardappel
* Rode Biet & mascarpone, hazelnoot en balsamico
Menu Tinèlle
* Tartaar Piemontese rund met Imperial Heritage kaviaar selectie Tinèlle
* Cannelloni Noordzeekrab, citroenboter en venkel
* Hoppescheuten, gepocheerd hoeve-ei en grijze garnalen
* Kalf, polenta, zwarte look en ui. On the side: Gebraiseerde kalfsstaart, aardappel en chutney van ‘trompet de la mort’
* Van Dender Chocolade en bloedsinaasappel
meer info: mechelenculinair.be/roomservice