Home Radio-events

Radio-events

door lukasceunen

Doorheen de jaren werd er volop ingezet op thema-uitzendingen. Enkele voorbeelden:

Zeven uur live-radio vanuit het dierenpark Planckendael in Muizen, met interviews en optredens van onder andere Isabelle A.

Op 25 december 1990 brengt Reflex een eerbetoon aan Louis Neefs, met commentaar van Connie Neefs en van Gunther, die op dat moment zijn debuut maakt.

Verder klinken programmanamen als Het Klapgat, Zomerradio en babbelbrunch in Mechelen nog altijd als een klok. Telkens sterke talkshows met een eigen karakter die een indrukwekkende rij bekende Vlamingen voor de microfoon halen; Robbe de Hert, Wendy Van Wanten, Koen Wauters, John Massis, Guy Verhofstadt, Jos Gheysen, Marcel Van Tilt, Annemie Neyts, Betty Mellaerts, Luc Van Den Brande,…

Onder meer dankzij deze realisaties verdient Reflex in de jaren ’80 het predicaat Vijfsterrenradio; het gevolg van een samenwerking met andere niet-ketenradio’s in Vlaanderen.

Tussendoor wordt er gefeest bij Reflex en weten ze een plaats te veroveren in de Mechelse uitgaanswereld. Reflex animeerde en organiseerde tal van fuiven, waarvan de Nachten van Reflex zeker de meest bekende zijn; barstensvolle stadsfeestzalen waar ambiance voorop stond.

Reflex viert in november 1995 haar vijftiende verjaardag met een verjaardagsfuif in zaal TheAtriuM en een dag later met een concert van Clouseau.

En dan rijpt er het idee om iets in de festivalsfeer te doen. Reflex stapt daarvoor naar het stadsbestuur dat verrassend enthousiast reageert. Samen geven zij de vzw Mechelse Feesten gestalte, die van Mechelen weer een bruisende stad moet maken.

De locomotief daar naartoe vormt Maanrock, een twee dagen durend muziekfestival aan het eind van de zomer op de Grote Markt in Mechelen.

Het evenementenbureau Let’s Dance vzw (ook al een Reflex-spin off) springt mee op de boot voor de praktische organisatie en op 24 en 25 augustus 1996 loopt de Grote Markt twee dagen na elkaar vol met telkens zo’n 7000 muziekliefhebbers voor Maanrock ’96. Onder meer Raymond van het Groenewoud en K’s Choice staan op het podium. Maanrock ’96 krijgt een jaar later een vervolg met onder meer Hoover en Spandau Ballet’s Tony Hadley op de affiche. Maanrock profileerde zich in de jaren die hierop volgden als een sterk (gratis) gezinsfestival dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt.

Maar Reflex laat ook Sinterklaas zijn intrede in de stad maken, organiseert exclusieve film-avant-premières voor haar luisteraars, gaat met historische wedstrijden als Radiorator en de Gouden Microfoon op zoek naar ontluikend radiotalent en is er bij in de Bloemen- en Groentencorso en op braderieën.