Nieuws
digitale snelheidsmeter bodukap

dinsdag 9 oktober 2018 22:07 - Sint-Katelijne-Waver

Digitale snelheidsmeter voor Lokale Politie BoDuKaP

De lokale politie BoDuKaP (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Putte) heeft sinds 20 september een nieuwe, digitale snelheidsmeter in gebruik. Hiermee beoogt de politiezone de modernisering van de uitrusting en een efficiëntere aanpak van de snelheidsovertredingen.

Het beheersen van de snelheid van de voertuigen is een belangrijke sleutel tot het doen afnemen van verkeersongevallen op onze wegen. Hiermee wordt ook een
inspanning geleverd om het menselijk leed dat deze ongevallen veroorzaken, te beperken. De snelheidsmeter kan tot 32 voertuigen op verschillende rijstroken tezelfdertijd controleren. Het meet de snelheid van zowel het toekomend als het afgaand verkeer. Het toestel is niet in een voertuig ingebouwd en kan ingezet worden op plaatsen waar dit met het analoge toestel niet mogelijk is. Er is geen zichtbare flits. Dit laat een discrete opstelling toe.

Het oudere, analoge toestel wordt nog gedurende enige tijd naast het digitale toestel ingezet.

foto: politiezone BoDuKaPKlik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Tags

Commentaar