Nieuws

woensdag 10 oktober 2018 15:15 - Mechelen

[UPDATE] Naald in mandarijn bij dienstencentrum Den Abeel kwam er accidenteel in terecht

Woensdagmiddag rond het middaguur heeft de lokale politie Mechelen-Willebroek een melding ontvangen dat in het dienstencentrum Den Abeel een naald in een mandarijntje werd aangetroffen.

Burgemeester van Mechelen, Bart Somers en voorzitter van het Sociaal Huis, schepen Koen Anciaux, hebben onmiddellijk de opdracht gegeven alle betrokken dienstencentra en gezinnen die het fruit hebben ontvangen te contacteren én de mandarijnen uit omloop te nemen. Politie Mechelen-Willebroek is gestart met een intens onderzoek naar de precieze omstandigheden van dit feit.

Bart Somers en Koen Anciaux: “Als stad Mechelen en Sociaal Huis nemen wij geen enkel risico en hebben we al het nodige gedaan om het fruit uit circulatie te halen, wat ondertussen ook is gebeurd. Het onderzoek van de politie spitst zich nu toe op het achterhalen van de ware toedracht van dit gevaarlijk voorval.”

15u55
Het opsporingsonderzoek in opdracht van het Parket Antwerpen, afdeling Mechelen heeft aangetoond dat de naald op accidentele wijze in de mandarijn is terecht gekomen.

Medewerkers van het dienstencentrum bevestigen dat na een eerdere activiteit enkele naalden achterbleven op de grond en vervolgens werden opgeruimd. Vermoedelijk werd hierbij een naald over het hoofd gezien, die bij een daarop volgende kinderactiviteit spelenderwijs in één van de mandarijntjes werd gestoken. Grondig onderzoek van de volledige partij mandarijntjes bevestigd dit alleenstaand feit.

Burgmeester van Mechelen, Bart Somers en voorzitter Sociaal Huis, Koen Anciaux: “Wij zijn opgelucht over de snelle duidelijkheid die het onderzoek heeft gebracht en dat het een accidenteel voorval betreft. Wij zullen bekijken welke lessen we hieruit kunnen trekken om zulke feiten in de toekomst te voorkomen.”Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar