Al weken houdt de spannende wedstrijd en het zangtalent van The Voice van Vlaanderen de Vlamingen aan de buis gekluisterd. De kandidaten en crew zijn druk in de weer met repetities en opnames. Daarvoor zakten ze deze week af naar Mechelen, om er videoclips van alle halve finalisten in te blikken. Dat deden ze in Moonbeat en in de imposante ruïnes van het Predikherenklooster.
Er werden in totaal acht clips opgenomen: vier in het muziek-, media- en theatercentrum Moonbeat, waar het Mechels Miniatuurtheater nog jarenlang geschiedenis schreef, en vier in het oude Predikherenklooster. Vier van deze clips worden morgen al getoond in de live-uitzending van de halve finale.
Kandidaten tussen de ruïnes
Vier hip uitgedoste kandidaten tussen de muren van een oud klooster, de productieploeg vond het de ideale combinatie. “We vonden het super om hier te mogen draaien. Het is een uitzonderlijk mooie locatie! Echt een verborgen schat in het centrum van de stad!”, aldus Myriam Theuns van productiehuis Endemol.
Het Predikherenklooster is momenteel niet voor publiek toegankelijk. Wil je toch al eens achter de poorten van dit oude klooster piepen? Stem dan morgen je tv-toestel om 20.30u af op vtm voor The Voice van Vlaanderen. “Het Predikherenklooster is een prachtig stukje erfgoed met een rijke geschiedenis en daarmee een veelbelovende bestemming voor onze toekomstige bibliotheek. Het gebouw dateert van de 17de eeuw en heeft al gediend als klooster, opvangtehuis voor oude mannen, militair hospitaal en krijgsarsenaal. Sinds 1977 staat het klooster leeg, maar binnenin vind je nog heel wat sporen terug van vroeger. Bovendien is het ook beschermd als monument. Voor de Mechelaars en andere nieuwsgierigen is The Voice dus een unieke kans om dit mooie stuk erfgoed eens vanbinnen in te bekijken”, aldus schepen van Monumentenzorg Greet Geypen.
Fotoshoot in ‘den Dok’
En dat is nog niet alles! Want over een week zit de show al aan z’n finale, en ook voor die uitzending werd de productieploeg aangetrokken tot een stukje Mechels erfgoed: het oude zwembad, of ‘den Dok’ in de Mechelse volksmond. Volgende week zal daar een fotoshoot plaatsvinden met de vier overgebleven finalisten. Zij brengen elk een single uit, de winnaar krijgt een platencontract.
‘Den Dok’ werd opgetrokken rond de jaren 1920. Om te verhinderen dat de actieve mannelijke bevolking toen naar Duitsland zou moeten, werkte de stad buiten medeweten van de bezetter een ingenieus plan uit om een aantal grote infrastructuurwerken de lokale bevolking te werk te stellen. Den Dok, dat dienst deed als openbaar zwembad en ruimte voor verenigingsleven, is daar één van. Het gebouw staat leeg sinds 2001 en krijgt in de toekomst een nieuwe invulling na een grondige restauratie.
Bekijk de filmpjes
Je kan de filmpjes geshoot in Moonbeat en het Predikherenklooster vanaf vrijdagavond bekijken via www.vtm.be/the-voice-van-vlaanderen.