Nieuws
veldrijden superprestige Boom

zaterdag 20 oktober 2018 21:49

[FOTO'S] Mathieu van der Poel wint cyclocross Boom

In De Schorre in Boom vond vandaag de jaarlijkse veldrit plaats. Het was de tweede manche in de Superprestige. Mathieu Van der Poel won bij de mannen, Kim Van De Steene was de beste bij de vrouwen.

Wereldkampioen Wout Van Aert was niet van de partij in De Schorre. Hij verkoos al naar Zwitserland te reizen voor de Wereldbekermanche in Bern morgen. Alle andere grote namen tekenden wel present. Europees kampioen Mathieu van der Poel (Corendon – Circus) bleek uiteindelijk de snelste. Geen verrassing, want de Nederlander won eerder ook al de Superprestigecross in Gieten. Toon Aerts (Telenet – Fidea) kwam vier seconden na van der Poel binnen op de tweede plek. Gianni Vermeersch (Steylaerts – 777) vervolledigde het podium. Ook Quinten Hermans (Telenet – Fidea) en Laurens Sweeck (Pauwels sauzen – Vastgoedservice) haalden de top-5. (lees verder onder de foto)

Superprestige veldrijden Boom 2

Bij de vrouwen kregen we wel een verrassende winnares. Kim Van De Steene (Tarteletto) haalde het na een knappe solo voor Alice Arzuffi (Steylaerts – 777). Wereldkampioene Sanne Cant (IKO Enertherm – Beobank) werd derde. Annemarie Worst (Steylaerts – 777) en Ceylin Alvarado (Corendon – Circus) vervolledigden de top-5 na een beklijvende sprint.

Nederlanders Mathieu Van der Poel en Annemarie Worst blijven aan de leiding in de Superprestige. Worst moet wel haar ploeggenote Arzuffi naast zich dulden. Na haar tweede plek van vandaag heeft de Italiaanse namelijk evenveel punten gesprokkeld.

Foto’s: leen.vdsKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar