Nieuws
Algemeen beeld containerpark Putte

dinsdag 9 oktober 2018 17:03 - Mechelen

Roemenen opgepakt tijdens inbraak in containerpark

Vrijdagavond 5 oktober ontving de politie Mechelen-Willebroek van een alarmcentrale de melding dat er twee personen aanwezig waren in het containerpark van Mechelen-Noord.

Enkele minuten later kwam een patrouilleploeg ter plaatse aan en startte een zoekactie. Korte tijd later konden ze een 30-jarige man oppakken, die zich schuil hield in groenafval. Bij buurtonderzoek kon een patrouilleploeg ongeveer 200 meter verderop een voertuig met Roemeense nummerplaten aantreffen. In dit voertuig zat een vrouw, naar eigen zeggen 16 jaar oud, en niet in het bezit van identiteitsdocumenten. In dit voertuig werd echter wel het Roemeens rijbewijs aangetroffen van de man die eerder in het containerpark werd opgepakt. Nabij de ingang van het park stonden 15 batterijen klaar om meegenomen te worden.

Inmiddels kregen de agenten ondersteuning van de federale speurhond en helikopter in de zoektocht naar de derde verdachte. Deze 41-jarige man werd na een intense zoekactie op het terrein van een naburig bedrijf, verstopt in het struikgewas, aangetroffen door de speurhond.

De drie betrokkenen werden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. Hun voertuig, waarvan de boorddocumenten niet overeenstemmen met de specificaties van het voertuig, werd in beslag genomen. In het voertuig werden goederen (o.a. computerschermen en spelconsoles) aangetroffen. Deze zijn mogelijk eerder gestolen. Er werd ook inbrekersmateriaal aangetroffen: kniptang, schroevendraaiers, breekijzer en handschoenen. Ook dit alles werd in beslag genomen.

Beide mannen werden aangehouden door de onderzoekrechter.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar