Nieuws
Politie Mechelen

dinsdag 9 oktober 2018 16:29 - Mechelen

Politie pakt 2 inbrekers op

Zaterdagavond rond kwart over tien kreeg de politie Mechelen-Willebroek een oproep van een bewoner van de Esptweg. De man zag twee onbekende mannen door zijn tuin lopen. Toen de indringers begrepen dat ze betrapt waren, namen ze de vlucht.

Onmiddellijk na de melding werd een zoekactie georganiseerd waarbij de lokale politiezone bijstand kreeg van een federale speurhond. Korte tijd later kon een patrouilleploeg in de Schouwbroekstraat twee personen oppakken. De mannen voldeden aan de persoonsbeschrijvingen. Ze droegen handschoenen en waren in het bezit van zaklampen. De mannen van 36 en 40 jaar werden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket.

Later op de avond namen verschillende bewoners uit de omgeving contact op met de politie omdat ze slachtoffer waren van een inbraak in hun woning. Telkens ging men op een gelijkaardige manier te werk om de woning te betreden, namelijk het beschadigen van een raam.

Beide verdachten werden aangehouden door de onderzoeksrechter.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar