Een 5-gangenmenu van sterrenchefchef Axel Colonna-Cesari (Centpourcent) of Ken Verschueren (Tinèlle), geserveerd op je hotelkamer in het luxueuze Van der Valk hotel. Dat is het concept waarmee Mechelen Culinair een maand geleden uitpakte onder de naam ‘Roomservice’. Na 8 uitverkochte avonden is een verlenging dan ook het logische gevolg.
Genieten van een gastronomisch menu buitenshuis: het lijkt in de huidige omstandigheden moeilijk realiseerbaar, maar ‘Roomservice’ maakt het mogelijk.
Mechelen Culinair, restaurant Centpourcent en Van der Valk Hotel slaan opnieuw de handen in elkaar om je ook tijdens de maand maart met een vijfgangenmenu te verwennen; niet in het restaurant, maar op een hotelkamer.
Nieuwe data en chefs
Mechelen Culinair voegde de 3 laatste weekends van maart toe aan hun concept. Op 13 en 14 maart start Centpourcent. Op 19 & 20 en 26 & 27 maart krijgt Chef Axel (Centpourcent) goed gezelschap in de keuken. Elk weekend staat een topchef van een sterrenrestaurant uit de buurt mee aan het fornuis.
Beleving
‘De nood om terug dat leuke restaurantgevoel te evenaren is groot. Ondanks dat veel restaurants een take-way formule hebben, is dit toch de extra beleving waar mensen naar op zoek zijn. Dichter bij een avond zorgeloos genieten van topgastronomie kom je in deze tijden niet.’ aldus de organisatie van Mechelen Culinair.
Reserveren voor dit culinair arrangement inclusief overnachting en ontbijt in een luxekamer kan via de website van het Van der Valk Hotel te Mechelen, vanaf 368 euro voor 2 personen.
Het menu van Centpourcent tijdens het 1e weekend kunnen we alvast meegeven:
Hapjes
Thaise bouillon – langoustine – kip popcorn – quinoa
Carpaccio coquille – Appenzeller – pompoen – komijn
Secreto – tartaar van rundsvlees – oester – gojibes – roze peper
Praline van ganzenlever – gerookte paling – cabernet sauvignon
Menu
Tonijn als tartaar & tataki – edamame – radijs – wasabi – sushi kroket
Gamba – sofrito – gember – chili – limoen
Jonge tarbot – chawanmushi van asperges – amandel – chorizo
Beef Wellington ‘by Centpourcent’ – knolselder – wortel – spinazie
Banaan & melkchocolade – pastinaak – yuzu