Nieuws

dinsdag 4 juni 2019 15:26 - Mechelen

Mechelse seniorensportnamiddag lokte veel volk

Naar jaarlijkse gewoonte konden onze Mechelse senioren vandaag opnieuw genieten van de seniorensportnamiddag. In en rond Sporthal Kouter in Leest vonden tal van sportieve activiteiten plaats. Dit jaar schreven ruim 150 sportievelingen zich in voor de sportdag.

“De seniorensportnamiddag is ondertussen écht wel een traditie geworden”, aldus Alexander Vandersmissen (Open Vld), schepen van Senioren, “Vanuit het Sociaal Huis werken we hard aan een drempelverlagend en activerend beleid voor onze Mechelse senioren. Tijdens deze gratis sportnamiddag kunnen mensen proeven van een heel gevarieerd aanbod”.

Abdrahman Labsir (Open Vld) , schepen van Sport is erg enthousiast over dat ruime aanbod: “Met onder andere katapultschieten, een natuurwandeling in Leest, een fietstocht en een petanquetoernooi hebben we een heel ruim gamma aan sport- en bewegingsactiviteiten kunnen aanbieden. Dat is belangrijk om zowel de actieve als iets minder actieve senioren te betrekken”.

Maatschappelijke meerwaarde

Naast het positieve gezondheidseffect van bewegen, heeft sport immers ook een erg grote maatschappelijke waarde: mensen leggen nieuwe contacten en gaan zo ook sociaal isolement tegen. “Mechelen is een sportieve én inclusieve stad, ook in ons sportbeleid hebben we aandacht voor álle Mechelaars. Door in te zetten op seniorensport willen we ook deze doelgroep absoluut niet uit het oog verliezen. Bovendien willen we met dit soort initiatieven onze senioren aanzetten om in te stromen in het reguliere aanbod. Met ‘Sport Overdag’ hebben we immers al een seniorengym die heel wat deelnemers trekt”, besluit Vandersmissen.

Foto: Stad Mechelen
Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar