Nieuws

vrijdag 4 januari 2019 17:04 - Bonheiden

Uitreiking Cultuurpluim en huldiging vrijwilliger van het jaar in Bonheiden

Tijdens de kerstdrink op 22 december vielen verschillende inwoners in de prijzen. De Cultuurpluim werd uitgereikt aan KWB Bonheiden voor het klokkenwerpen en Christel Rits werd gehuldigd als Vrijwilliger van het jaar.

De Cultuurpluim
De Cultuurpluim is een prijs die elk jaar naar verenigingen of inwoners gaat die zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor het cultuurleven in en/of buiten Bonheiden. Dit jaar ging de Cultuurpluim naar KWB Bonheiden voor het klokkenwerpen, een jarenlange traditie op Paaszondag.

Dit kinderfeest werd in het leven geroepen door Jeugdclub GOKA en in 1983 overgenomen door KWB Bonheiden. Het kerkplein aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Bonheiden lokt elk jaar honderden kinderen tussen 0 en 12 jaar die maar al te graag een van de prachtige prijzen (paaseieren, -figuren, …) naar huis willen nemen. Na 35 jaar zou KWB Bonheiden – Rijmenam de huidige Paasklok willen vervangen door een polyester exemplaar om haar vliegtocht veiliger en gemakkelijker te laten verlopen.

De Vrijwilliger van het jaar
De inwoners van Bonheiden nomineren zelf kandidaten voor de prijs Vrijwilliger van het jaar. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door het college van burgemeester en schepenen.

Dit jaar was er echter niet moeilijk kiezen, 47 van de 58 inzendingen nomineerden Christel Rits. Christel wordt gehuldigd voor haar inzet op het consultatiebureau van Kind & Gezin en als onthaalmoeder. Haar enthousiasme, inzet en hart van goud maken van haar de enige echte Vrijwilliger van het jaar.

Foto: Gemeente BonheidenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Bonheiden

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar