Nieuws

donderdag 20 september 2018 11:00 - Boom

Boom 4de jaar op rij bloemen- en bijengemeente

Boom heeft uit handen van de Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) opnieuw de titel van ‘bijenvriendelijke gemeente’ ontvangen, bovenop de nieuwe erkenning als bloemengemeente. Het is het vierde jaar op rij dat ons groenbeleid een onderscheiding krijgt.

Zo kiest de groendienst er bewust voor om verschillende groenperken met bijenmengsels te bezaaien, wat levensnoodzakelijk is voor de bijen. Daarnaast maakt de groendienst in minder drukke periodes ook diverse bijenhotels.

Eerder besteedde VVOG reeds een uitgebreid artikel in hun vakblad waarin werd aangegeven wat de aanpak is van de Boomse groendienst, dit ter inspiratie voor vele andere gemeenten. We springen daarbij vooral in het oog met de eigen ontwerpen en creaties daar waar andere gemeenten dit vaak uitbesteden aan derden en daar dan ook de prijs voor betalen.

Boom toont dat ze met beperkte middelen en een enthousiast team toch ook in eigen beheer een verschil kunnen maken. Het voor het bestuur een bewuste keuze geweest om stap voor stap de gemeente geleidelijk aan om te vormen tot een aantrekkelijke groene gemeente waar het aangenaam is om te leven.

Om de nieuwe erkenning tot bloemen- en bijengemeente kenbaar te maken, kregen we de VVOG twee borden die een plaats zullen krijgen op het rond punt Kapelstraat. De voltallige groendienst mocht mee delen in het moment; ere wie ere toekomt.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Boom

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar