Nieuws
kvm dames sterrebeek

zondag 23 oktober 2016 16:25

Eerste competitiezege en nieuwe trainer voor KV Mechelen Dames.

Ze hebben er lang op moeten wachten maar de KV Mechelen Dames hebben eindelijk een eerste keer kunnen winnen in tweede klasse.

De vrouwenploeg van Malinwa ging op bezoek bij Eendracht Louwel. Na amper zes minuten kreeg KV al een eerste grote kans maar het leer ging net niet binnen. Drie minuten later was het wel prijs. Kim Van Hoof werkte de bal tegen de netten. Zo’n vier minuten later kwam Louwel langszij en was al het werk weer te herdoen voor Mechelen.

Halverwege de eerste helft claimde geelrood een strafschop maar de scheidsrechter ging niet mee in hun verhaal. Een dikke vijf minuten voor de pauze kwam KV opnieuw op voorsprong via Laura Baetens. Lenny Oerlemans zette nog voor de rust ook de 1-3 op het scorebord.

Mechelen kwam in de tweede periode een aantal keer dicht bij de 1-4 maar het was Louwel dat acht minuten voor affluiten de bal tegen de touwen prikte en de stand op 2-3 bracht. Met haar tweede van de middag stelde Oerlemans vier minuten voor tijd de overwinning toch veilig: 2-4.

Voor de KV Mechelen Dames is het de eerste overwinning van het seizoen en meteen ook de eerste zege ooit in Tweede Nationale. “Deze overwinning doet voor iedereen erg deugd”, zegt aanvoerster Stefanie Vos. “De voorbije weken hebben we ook wat pech gehad. Dat kon niet blijven duren. Daarom zijn we blijven vechten, en dat werd dit weekend eindelijk beloond.”

Vorige week gingen de club en trainer Michael Moins uit elkaar. Sindsdien leidde Ilse Laarmans de trainingen. “We zijn erg geschrokken van het vertrek van Michael Moins”, klinkt het bij Vos. “Maar we zijn blijven werken.” Jan De Bakker zal vanaf nu de leiding overnemen. In vijf wedstrijden sprokkelde geelrood vijf punten.

Foto: Radio Reflex (archiefbeeld KV Mechelen Dames – Sterrebeek)Klik hier voor meer sportnieuws

Commentaar