Restaurant Centpourcent uit Sint-Katelijne-Waver heeft vanmorgen z’n eerste ster mogen ontvangen in de restaurantgids Michelin. Axel Colonna-Cesari en Anneleen Soethaert openden hun restaurant in januari van dit jaar.
Axel kreeg het culinaire reeds als kind mee. De ouders van de kersvers sterrenchef hadden immers een zaak in De Panne. Na een gespecialiseerde opleiding aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde en meerdere professionele stages in binnen- en buitenland, werkte hij als chef onder meer in de toenmalige driesterrenzaak Bruneau (Brussel) en in restaurant Couvert-Couvert (Leuven). Axel sleepte in 2003 al een Michelinster in de wacht toen hij achter het fornuis stond van Folliez in Mechelen. Hij behaalde in 2007 ook een ster als executive chef van het gastronomisch restaurant Orangerie van Auberge du Pêcheur in Sint-Martens-Latem. Datzelfde jaar werd de brasserie The Green, eveneens onder leiding van Axel, geëerd met een Bib Gourmand.
Als dochter van een brood- en banketbakker in het Meetjesland ontwikkelde Anneleen snel een passie voor de boeiende wereld van de horeca. Reeds tijdens haar beroepsopleiding in keuken- en restaurantpraktijk aan de Hotelschool Spermalie in Brugge greep ze de kans om zich verder te specialiseren tijdens professionele stages in binnen- en buitenland. Sinds 2003 werkte ze achtereenvolgens als Maître d’Hôtel in Hotel Serwir (Sint-Niklaas) en Banket Manager in restaurant Renard (Beervelde). Tussendoor werkte ze voor langere tijd als Assistent Maître d’Hôtel op enkele 5 sterren cruiseschepen. In 2008 zette Anneleen opnieuw vaste voet aan wal en werd ze Maître d’Hôtel voor de Orangerie van Auberge du Pêcheur.
In januari van dit jaar besloot het duo om met restaurant Centpourcent te starten. Chef Axel Colonna-Cesari gaat steeds op zoek naar een verrassende combinatie van edele smaak en verfijnde textuur, traditionele ingrediënten en innovatieve kooktechnieken. Centpourcent verwent zowel zakelijke als particuliere fijnproevers met een kwalitatief hoogstaande menukaart en zorgvuldig geselecteerde wijnen. Het intuïtief ontspannen bij één van onze desserts maakt een bezoek aan Centpourcent tot een culinaire ervaring.