Van 12 tot 21 november 2010 zal Vlaanderen zijn vijfde Week van de Smaak beleven, ditmaal zal ook Putte opnieuw meegenieten van dit culinaire evenement. Waar vorig jaar nog Turkije als gastland fungeerde is het nu de beurt aan Spanje. Om de Puttenaars hun gastronomische capaciteiten aan te vullen of te verfijnen werd een heel programma voor jong en oud klaargestoomd tot een lekkere gastronomische Spaanse maaltijd.
Op zondag 14 november begint de Week van de Smaak met de activiteit “de burgemeester kookt”. Om in de Spaanse sfeer te blijven, bereidt Peter Gysbrechts een typische Spaanse driegangenmenu bestaande uit een sangria met tapas, een buffet van paella en als dessert heerlijk appelsienijs. De kostprijs voor dit menu bedraagt 15 euro. Dranken zijn afzonderlijk te verkrijgen. Deelnemen kan door vooraf in te schrijven via de cultuurdienst of het onthaal van de gemeente (Tel. 015 76 78 88 of cultuurdienst@putte.be). De opbrengst van dit eetfestijn gaat naar De Regenboog.
De eetdag heeft plaats in het nieuwe gemeentehuis en de polyvalente zaal van de bib aan het Gemeenteplein 1 in Putte. Men kan ’s middags en ’s avonds deelnemen, meer concreet kan men starten tussen 12u30 en 13u30 of tussen 17u30 en 18u30. Na de maaltijd kan men nog genieten van een lekkere Spaanse koffie met bijhorend glaasje ‘Cuaranta y Tres’.
Verder zijn er in het kader van de week van de smaak nog heel wat andere activiteiten voorzien. Op dinsdag 16 november kan men in het leescafé van de bib proeven van allerlei lekkere Wereldse hapjes van de Oxfam wereldwinkel. Op vrijdag 19 november zorgt Wijnimport uit Putte voor een Spaanse wijnproefavond. Verder staan op zaterdag 20 november de kinderen centraal tijdens deze editie van de week van de smaak. Naast de prijsuitreiking van de tekenwedstrijd is er ook een knutselnamiddag met Gaudi voorzien. Tot slot vindt er op donderdagavond 25 november om 19u30 in de academie een voordracht plaats rond flamenco.