Nieuws
Belpop Bonanza

vrijdag 6 juli 2018 22:42 - Mechelen

Belpop Bonanza Sessie brengt toppers naar Mechelen op nationale feestdag

Op zaterdag 21 juli viert België feest. Ook Mechelen viert de nationale feestdag mee op unieke wijze. Dit jaar krijgt de feestdag een volledig nieuwe invulling met een dag- én avondprogramma.

Van 10 tot 19u kan je snuisteren tussen de kraampjes van de Belgunique Makers Markt op het Cultuurplein en vanaf 20u start Belpop Bonanza Sessie met een stevig Belgisch muziekprogramma met o.a. André Brasseur, Tout Va Bien en Sioen op de Grote Markt. Uniek, want er vindt deze zomer slechts één Belpop Bonanza Sessie plaats, en die gaat door in Mechelen. Spetterend vuurwerk sluit de avond af.

Belgische toppers op Belpop Bonanza Sessie
Jan Delvaux en dj Bobby Ewing, beide spil van Belpop Bonanza, vieren de nationale feestdag in Mechelen. Het beproefde concept rond de geschiedenis van de nationale popmuziek ken je al van radio, televisie en theater, maar deze zomer zakken ze op zaterdag 21 juli af naar de Grote Markt voor een unieke Belpop Bonanza Sessie. Vanaf 20 uur brengen ze je een muzikaal topprogramma van Belgische makelij, maar dat doen ze niet alleen: een reeks gereputeerde gasten sluit aan voor extra feestgedruis.

De apostels van de Belpop brengen niemand minder dan André Brasseur op het podium. Hij laat je gegarandeerd mee swingen en genieten. Met zijn bekende Hammond-orgelmuziek behaalde hij in 1965 een hit van jewelste met ‘Early Bird’. Eerder stond hij al op Leuven Jazz, Pukkelpop en Maanrock en nu zal hij je ook tijdens Belpop Bonanza Sessie van je sokken blazen. Ook Jess & James, Belgisch soulduo met Portugese roots, sluit aan. Dit tweetal was enorm populair in de jaren zestig en ken je ongetwijfeld van bekende hits als ‘Move’ en ‘Something For Nothing’. Wie denkt dat het niet beter kan, is mis: ook Jan De Smet vervoegt het rijtje van topartiesten. Deze Vlaamse muzikant, zanger, accordeonvirtuoos, ukelelespeler en componist is beter bekend als gezicht van de band De Nieuwe Snaar.

Vierde topper in het rijtje is de Vlaamse zangeres Liliane Saint-Pierre. Deze knappe altstem met soul werd onder de hoede genomen door niemand minder dan Claude François, waarna ze succes oogstte in zowel België als Frankrijk. Daar stopt het niet, want ook zanger Mark Vosté, über-frontman van Belgian Asociality, is van de partij. Omdat de avond een mix van oude legendes en jong talent wil aanbieden, mag je ook de Mechelse Jan-Wouter Van Gestel verwachten, beter bekend als Tout Va Bien. Deze Belgische singer-songwriter was o.a. de winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel in 2013 waar hij indruk maakte met ‘If You Go Away’, een intieme, Engelstalige bewerking van Jacques Brel’s ‘Ne Me Quitte Pas’.

Nog een straffe artieste die het beste van zichzelf zal geven, is singer-songwriter Riet Muylaert ofwel JackoBond. Zij neemt je mee in haar wereld en bezingt het leven op haar eigen manier. Daarnaast is de Gentse muzikale duizendpoot Sioen geen onbekende in het Belgische muzieklandschap. Je kent hem van zijn succesvolle albums en deelname aan het tweede seizoen van het bekende muziekprogramma ‘Liefde Voor Muziek’. Deze topper brengt je gegarandeerd in hogere sferen. Ten slotte sluit Marcel Vanthilt aan bij deze geweldige line-up. Bekend als tv-presentator, voormalig vj en zanger van Arbeid Adelt! weet hij als geen ander het publiek te entertainen.

Kortom: een pittig Belgisch muziekprogramma mét een stevig aandeel van artiesten met Mechelse roots. Delvaux en Ewing lijmen de avond aan elkaar met humor en trivia. Voor vorst, voor vrijheid en voor recht.

Belgunique Makers Markt op het Cultuurplein
Op de nationale feestdag worden niet enkel Belgische artiesten van Belpop Bonanza Sessie in de kijker gezet, maar ook Belgische ondernemers en talenten. In samenwerking met Belgunique worden meer dan 30 Belgische ontwerpers uitgenodigd in Mechelen. In heel het land creëeren ontwerpers originele producten die een publiek verdienen, en Belgunique laat je dit unieke aanbod ontdekken. Zo kan je op zaterdag 21 juli van 10 tot 19u op het Cultuurplein snuisteren tussen kraampjes en zo kennismaken met talent van eigen bodem. Van lokaal gebrouwen bier, tot keramiek, woonaccessoires, handgemaakte juwelen en nog veel meer. Ook Sofie Smolders, oprichter van Belgunique, kijkt uit naar de eerste editie in Mechelen: “Ik wil Belgische ontwerpers en producenten een platform geven omdat hun producten en verhalen ontdekt moeten worden. Het concept van Belgunique past dus ook perfect bij het programma dat op 21 juli in Mechelen wordt georganiseerd”.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar