Nieuws
Retro Velotour

vrijdag 6 juli 2018 23:14 - Boom - Provinciaal nieuws Antwerpen

Retro Velotour langs Rupel- en Scheldedijken

Beleef als retrovelofanaat een leuke fietstocht van 40 km (heen en terug) met start aan het gloednieuwe fietsbelevingscentrum De Velodroom in het Provinciaal Recreatiecentrum De Schorre in Boom. Dit is een activiteit van Terra Nova, een zomercampagne van Provincie Antwerpen.

Je fietst langs de kronkelende Rupel- en Scheldedijken met de haren in de wind en maakt onderweg nieuwe vrienden. Avontuurlijke dames en heren, met of zonder sportieve ambities, zijn meer dan welkom op dit arrangement. Jongeren met een minimum lengte van 150 cm zien we ook graag verschijnen. Zelfs wie nog nooit op een koersfiets heeft gezeten, kan meedoen: de snelheid blijft bewust laag zodat ook de traagste deelnemer de rit moeiteloos kan uitrijden. In Wilrijk kun je op een echte wielerpiste enkele rondjes uitproberen of van een glaasje bier genieten. De ganse tocht staat onder begeleiding van Bonavonture die zorgen voor een gids en een volgwagen.

Er wordt voor elke deelnemer een passende retro koersfiets voorzien. Een koersbroek breng je zelf mee. Wie geen koersbroek in huis heeft, kan er gratis één lenen. Alle deelnemers ontvangen Bon Tour bovenkledij in retrostijl. Al naargelang het weer is dat een koerstrui met lange mouwen en daaronder een koerstruitje met korte mouwen. Na de tocht levert elke deelnemer deze kledij in en ontvangt hij/zij een Bon Tour pet en bidon als cadeau. Breng zelf je lunchpakket mee, drankbevoorrading is er onderweg. Een plezante sportieve dag om niet te missen.

Meer info en tickets op www.terranova.be.
18 & 19 augustus 2018, 10 uur tot 17 uur, De Velodroom, Rupeldijk Boom
foto: Copyright – BonavontureKlik hier voor meer nieuws uit de regio Boom

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Provinciaal nieuws Antwerpen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar