Nieuws
Algemeen beeld Nekkerhal

woensdag 7 maart 2018 22:04 - Mechelen

Tweede schatting maakt Nekkerhal € 4 miljoen extra waard

Tijdens de Mechelse gemeenteraad van oktober 2017 had de sp.a-fractie ernstige vragen bij het schattingsverslag van de Nekkerhal. Het Mechelse stadsbestuur wil de evenementenhal verkopen

“Er zat niet enkel een rekenfout van € 700 000€ in, ook de aftrek van 63% voor sleet leek mij abnormaal hoog. Hoe kan je nu 2/3 aftrekken voor sleet, terwijl er in de vorige jaren nog veel in de opsmuk van de hal werd geïnvesteerd en er ook nog wekelijks drukbezochte beurzen en evenementen in plaats vinden”, aldus sp.a-fractieleider Karel Geys.

De vraag van sp.a om een tweede schatting te vragen werd ingewilligd en het verslag hiervan is nu bekend. “De aftrek voor de slijtage van de hal is in deze schatting geen 63% meer, maar nog exact 30%.” Dat lijkt me wel aannemelijk, aldus Karel Geys, “en het totale bedrag van de schatting bedraagt meer dan € 4 miljoen meer dan de vorige. Toch ben ik ervan overtuigd dat de grondprijs hier aan de lage kant is geschat, en een verkoopprijs van 18 à 20 miljoen haalbaar moet zijn”.

Foto: plus.google.comKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar