Nieuws
Afbraak Ghandi

dinsdag 18 april 2017 14:39 - Mechelen

Project seniorenflats aan Mechelse Gandhistraat gaat tweede fase in

Eind december 2016 werden de eerste nieuwbouwappartementen van Woonpunt Mechelen in de M. Gandhistraat in gebruik genomen. Aannemer Brebuild ging aansluitend van start met de interne ontmanteling van het leegstaande gebouw M. Gandhistraat 49-51. Vanaf vandaag gaat dat gebouw definitief onder de sloophamer. Hiermee gaat meteen een volgende fase van de vernieuwing van start.

De metamorfose van de M. Gandhistraat is volop aan de gang. Woonpunt Mechelen bouwde reeds 66 nieuwe woongelegenheden in de M. Gandhistraat. Die staan verspreid over verschillende locaties. In de komende jaren worden de nog bestaande oude gebouwen gefaseerd afgebroken en vervangen door nieuwbouw.

“Sinds februari 2017 is de aannemer dan ook aan de slag met de interne ontmanteling van het gebouw M. Gandhistraat 49-51, ter hoogte van perceel 1 (kant Jubellaan). De laatste huurders verhuisden in de loop van januari 2017 en namen elders hun intrek. Vandaag werd gestart met de effectieve sloop en die zal een zestal weken in beslag nemen. Er zal dus op korte termijn gestart worden met de bouw van het tweede appartementsgebouw op perceel 1. Ook die appartementen worden gebouwd voor 65-plussers”, vertelt voorzitter Alexander Vandersmissen.

“We voorzien in deze fase nog eens 20 appartementen. Die zijn opnieuw allemaal aangepast aan ouderen, net zoals de 35 appartementen uit de eerste fase. Enkele appartementen zijn zelfs
helemaal rolstoelaangepast en dus ook geschikt voor mindervaliden.”

Het appartementsgebouw zal een afzonderlijk geheel vormen met het eerste gebouw ter hoogte van de Jubellaan. Er werd ook al een deel van de ondergrondse parking voorzien. “Het tweede gebouw wordt als een V-vorm achter het reeds gebouwde deel geplaatst. We creëren op die manier een mooie gezamenlijke binnentuin, een rustige en groene omgeving. Alle appartementen hebben eveneens een individueel terras en de ondergrondse parking wordt uitgebreid”, aldus Vandersmissen.

Begin 2019 moeten de werken normaal gezien afgerond zijn. De kostprijs van perceel 1 – fase 2 wordt geraamd op € 2.917.130,00 (excl. btw). De architect is KPW Architecten en aannemer is Brebuild.

Foto: Stad MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar