Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Bonheiden

Nieuws uit Bonheiden

Uitbreiding van PMD-zak pas in 2021 in IVAREM-gemeenten

De sorteerboodschap voor PMD breidt uit. Vanaf 2021 mogen heel wat meer plastic verpakkingen in de PMD-zak dan nu het geval is. De overgang gebeurt geleidelijk aan. Voor de inwoners van IVAREM [1] zal dit pas vanaf 1 januari 2021 zijn. In de tussentijd blijft de ‘normale’ PMD-zak en de roze zak bestaan.

Groen wil “van deur tot deur” kiezers overtuigen in provincie Antwerpen

Op paasmaandag trapte Groen haar provinciale verkiezingscampagne af in Lier. Een maand lang trekt de partij met een campagnecaravan doorheen de hele provincie. De groene caravan houdt halt in meer dan 25 gemeenten en steden.

Kindergemeenteraad en schepencollege slaan handen in elkaar voor verkeersveiligheid

Op 28 maart plaatste het gemeentebestuur van Bonheiden op vraag van de kindergemeenteraad een verkeersspiegel in Achterdiedonken. Deze straat is deel van een belangrijke fietsroute. De leden van de kindergemeenteraad merkten de gevaarlijke situatie op in Achterdiedonken. Een scherpe bocht, met haag aan de binnenzijde, versperde het zicht voor fietsers en automobilisten. Langs dit punt passeren echter dagelijks tientallen leerlingen van Hagelstein, onderweg naar Sint-Katelijne-Waver.

Bonheidense verenigingen samen ten strijde tegen zwerfvuil

Op zondag 17 maart trekken jongeren van de Bonheidense jeugdbewegingen met de steun van jachtvereniging Jaboom weer door de straten om afval uit bermen en bossen op te ruimen. Ook andere verenigingen dragen hun steentje bij tot een proper Bonheiden en kunnen ze zo ook een centje bijverdienen.

Energiezuinige verlichting in podiumzaal GC ‘t Blikveld

Het gemeentebestuur van Bonheiden investeerde € 10 000 in energiezuinige verlichting voor de polyvalente podiumzaal van Gemeenschapscentrum ’t Blikveld. Daarbij werden afgelopen week alle 45 halogeenlampen in het zaalplafond vervangen door ledlampen.

Meer dan 600 oproepen in hulpverleningszone Rivierenland na doortocht storm

De korte maar hevige storm van zondagmiddag heeft heel wat schade veroorzaakt in de gemeenten van het hulpverleningsgebied Mechelen en Willebroek.

Extra controle op vuurwerk met oudjaar werpt vruchten af

De politiezone Bodukap hield op oudejaarsnacht extra controles op vuurwerk. Die controles wierpen hun vruchten af, blijkt uit de evaluatie.

Uitreiking Cultuurpluim en huldiging vrijwilliger van het jaar in Bonheiden

Tijdens de kerstdrink op 22 december vielen verschillende inwoners in de prijzen. De Cultuurpluim werd uitgereikt aan KWB Bonheiden voor het klokkenwerpen en Christel Rits werd gehuldigd als Vrijwilliger van het jaar.

Bonheiden leent gratis elektrische rolstoelfiets uit

Het gemeentebestuur van Bonheiden heeft samen met Rotary Bonheiden en vzw Wim wint een elektrische rolstoelfiets aangekocht. De inwoners van de gemeente kunnen de fiets binnenkort gratis uitlenen.

N-VA en CD&V-gedeputeerden stellen provincieraad en bestuursakkoord voor

Ambitieus, duurzaam, efficiënt, dienstbaar en verbindend, met deze kernwaarden vat het Antwerpse provinciebestuur de nieuwe legislatuur aan. De provincieraadsleden werden vandaag in de raadszaal van het Provinciehuis beëdigd. De kersverse deputatie deed vervolgens het bestuursakkoord uit de doeken, dat inzet op een provincie Antwerpen die als performant overheidsniveau een waardevolle, ondersteunende partner is voor de lokale besturen.