Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Aartselaar

Nieuws uit Aartselaar

Groen wil “van deur tot deur” kiezers overtuigen in provincie Antwerpen

Op paasmaandag trapte Groen haar provinciale verkiezingscampagne af in Lier. Een maand lang trekt de partij met een campagnecaravan doorheen de hele provincie. De groene caravan houdt halt in meer dan 25 gemeenten en steden.

[AUDIO] Snelheid op A12 tussen Boom en Wilrijk wordt verlaagd

Op de A12 wordt de snelheid verlaagd naar 70 kilometer per uur, op de N177 naar 50 kilometer per uur en dat tussen Boom en Wilrijk. Een lagere snelheid zou een efficiëntere doorstroming moeten garanderen. De snelheidsverlaging wordt ingevoerd van aanstaande maandag op de A12 en de Boomsesteenweg (N177) tussen de sleuf van Boom en het viaduct van Wilrijk.

Engageer je als vrijwilliger in het opvangcentrum en/of telefooncentrale tijdens incidenten

Voor de regio Waterkant (welke de gemeenten Aartselaar, Boom, Duffel, Hemiksem, Niel, Rumst en Schelle omhelst), zoekt vrijwilligers om de telefooncentrale en /of opvangcentrum te bemannen bij incidenten.

Verkeerslichtenregeling op A12 alweer aangepast

Het was een helse ochtendspits op de A12 tussen Boom en Wilrijk. De verkeerslichten op de A12 kregen sinds maandagochtend een zogeheten conflictvrije regeling vanaf het kruispunt met de Langlaarsesteenweg in Aartselaar.

18-jarige jongeman overleden na elektrocutie

In Boom is afgelopen nacht een 18-jarige jongeman overleden nadat hij geëlektrocuteerd werd aan het spoor.

N-VA en CD&V-gedeputeerden stellen provincieraad en bestuursakkoord voor

Ambitieus, duurzaam, efficiënt, dienstbaar en verbindend, met deze kernwaarden vat het Antwerpse provinciebestuur de nieuwe legislatuur aan. De provincieraadsleden werden vandaag in de raadszaal van het Provinciehuis beëdigd. De kersverse deputatie deed vervolgens het bestuursakkoord uit de doeken, dat inzet op een provincie Antwerpen die als performant overheidsniveau een waardevolle, ondersteunende partner is voor de lokale besturen.

Gemeenten melden zich massaal voor gratis Wifi hotspots

Zo’n 13 000 steden en gemeenten uit de Europese Unie hebben zich aangemeld voor het project Wifi4EU. Ook in onze regio hebben zich gemeenten ingeschreven voor gratis WiFi hotspots in openbare ruimten.

Ben Weyts laat tunnel A12 in centrum Aartselaar onderzoeken

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts vraagt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om onderzoek te doen naar een mogelijke intunneling van de A12 tussen de Kontichsesteenweg/Cleydaellaan en de Guido Gezellestraat/Helsstraat in Aartselaar.

IGEAN zoekt jobstudenten voor recyclageparken

IGEAN is op zoek naar jobstudenten voor enkel van haar recyclageparken.

Drie weekends werken op E19 tussen Kontich en Wilrijk, verkeer tijdelijk over 2 rijstroken

Vanaf dit weekend voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit aan het wegdek van de E19 in de Antwerpse zuidrand. Tussen Wilrijk en Kontich wordt het wegdek in enkele zones vernieuwd. De werken zullen drie weekends in beslag nemen. Tijdens het eerste weekend wordt er in de richting van Antwerpen gewerkt, de twee weekends daarna in de richting van Brussel. Er blijven twee rijstroken open, maar ter hoogte van de werken houdt het verkeer best rekening met filevorming.