Fietsbelevingspunt De Velodroom pakt dit voorjaar uit met een gloednieuwe podcast. In “Koerstrui” gaat Ruben Van Gucht het gesprek aan met verschillende bekende namen uit de wielerwereld. De centrale gast kiest zijn/haar 3 favoriete koerstruien uit de collectie van De Velodroom en de verhalen volgen automatisch. Bekijk de podcast gratis op Youtube of luister op Spotify of Apple Podcast.
Wielrennen is, meer dan welke sport ook, een sport van verhalen. Het is de maatschappij op twee flinterdunne bandjes: geluk, verdriet, bedrog, combines, woede, pijn, … noem maar op.
“Aan iedere wielertrui ooit gedragen in het peloton hangt niet alleen zweet, er hangen vooral verhalen aan vast.
Al die verhalen worden vanaf nu gebundeld in de gloednieuwe podcast Koerstrui”, zegt gedeputeerde Mireille Colson. In elke aflevering gaat Sporza-presentator Ruben Van Gucht met een bekende naam uit de wielerwereld op zoek naar het verhaal achter de trui. “Kijkers, luisteraars en bezoekers van wielermuseum De Velodroom krijgen op die manier geen stuk textiel voorgeschoteld, wel een stuk erfgoed waar allerlei emoties en herinneringen aan vast hangen”. In Koerstrui kiest de centrale gast telkens zijn/haar 3 favoriete koerstruien uit de grootste collectie wielertruien die er in Vlaanderen is. Elke aflevering gaat over 1 specifieke trui en de verhalen die erbij horen. De eerste aflevering met Johan Museeuw kan je nu al beluisteren en bekijken. Abonneer je op ons kanaal op Spotify, Apple Podcast of Youtube en ontvang elke dinsdag een melding wanneer er een nieuwe aflevering online komt.
Bezoek wielermuseum De Velodroom
Heb je na het beluisteren van de podcast zin gekregen om de wielertruitjes ook in het echt te bekijken? Plan dan een een bezoek aan wielermuseum De Velodroom. Het uithangbord van het fietsbelevingscentrum blijft de ruime collectie aan wieleritems, met méér dan 1500 wielertruien, 40 fietsen, 3000 boeken en nog zoveel andere fietsschatten. Naast een selectie uit deze collectie, ontdek je in De Velodroom ook de geschiedenis van de lokale wielerhelden en de Boomse velodroombouwersfamilie Apostel-Mampaey, zij bouwden wielerpistes over heel West-Europa. Momenteel kan je ook de tijdelijke tentoonstelling “Van Michaux tot Merckx” bekijken. Een bezoek aan het museum kost 2,7 euro en je kan online reserveren via www.develodroom.be.