Nieuws
Agentschap wegen en verkeer

donderdag 13 juni 2019 17:33 - Mechelen

Geluidsschermen langs R6 ter hoogte wijk Ekelenhoek in Mechelen klaar

Goed nieuws voor de bewoners van de wijk Ekelenhoek nabij de R6 in Mechelen. De langverwachte geluidsschermen zijn bijna klaar. Samen met de geluidsschermen vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer ook de bestaande wegverharding van de R6 tussen de Liersesteenweg en de spoorwegbrug door geluidsarm asfalt.

De geluidsschermen in combinatie met het geluidsarm asfalt zullen de geluidshinder van het verkeer op de R6 beperken voor de omwonenden in wijk Ekelenhoek.

Geluidsschermen klaar

De geluidsschermen staan er ondertussen, volgende week gebeuren nog de laatste afwerkingen aan de achterzijde van de schermen. De schermen staan in de noordelijke berm van de R6 ter hoogte van wijk Ekelenhoek. De schermen zijn 3 meter hoog en zijn geplaatst over een lengte van zo’n 750 meter. De schermen zien er ongeveer hetzelfde uit als de geluidsschermen tussen de rotonde aan de Berlaarbaan en de rotonde aan de Putsesteenweg. Onderaan is er een betonnen voet met daarop geluidsabsorberende panelen in beton.  

Asfalteringswerken in de nacht van vrijdag op zaterdag 

Ook het vernieuwen van de wegverharding op de R6 zelf, zit in de laatste rechte lijn. In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 juni brengt AWV nog de definitieve toplaag asfalt en de wegmarkeringen aan op de rijstroken richting de E19. Vrijdag vanaf 19u rijdt het verkeer richting de E19 over één rijstrook, het verkeer richting Putte blijft op twee versmalde rijstroken rijden. Zaterdag in de loop van de dag, zodra de nieuwe asfaltlaag is afgekoeld, kan het verkeer hier overheen rijden en nemen we nog de tijdelijke rijbaanafscheidingen op de rijstroken richting Putte weg. Zonder onvoorziene omstandigheden kunnen zaterdagavond alle rijstroken terug in gebruik genomen worden.

Middenberm herstellen

Als alle rijstroken klaar zijn, rest ons enkel nog het herstellen van de middenberm. De tijdelijke doorsteken worden terug opgebroken en de middenberm wordt weer in zijn oorspronkelijke staat hersteld. Dat gebeurt volgende week in de nacht van maandag op dinsdag en eventueel in de nacht van dinsdag op woensdag. Om veilig te kunnen werken wordt tijdens deze nacht(en) in beide richtingen de linkerrijstrook ingenomen.

Foto: @AVWKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar