Nieuws

donderdag 13 juni 2019 17:11 - Mechelen

Herstellingswerken zebrapaden in Leest

Op zaterdag 15 juni voert de stad Mechelen herstellingswerken uit aan twee zebrapaden in de Dorpstraat in Leest. Het gaat om de oversteekplaatsen tussen de Kouter en de Fazantenstraat. De ingreep moet zowel het comfort van de rijbaangebruikers als de veiligheid van voetgangers verbeteren.

De twee zebrapaden, eentje ter hoogte van de Sint-Niklaasschool en eentje aan café Vivelamour, zijn in slechte staat. “Er kwamen bij de stad klachten binnen, zowel van de basisschool als vanuit de ruimere omgeving van Leest. Die klachten worden ernstig genomen en in dit geval is dan ook beslist om de werken op korte termijn uit te voeren”, zegt schepen van Openbare Werken Patrick Princen (Groen).

De verzakte klinkers worden er vervangen door asfalt en de witte strepen opnieuw geschilderd. Princen: “De zichtbaarheid van de oversteekplaatsen zal verbeteren en dus ook de veiligheid voor de schoolgaande kinderen. Daarnaast zullen autobestuurders en fietsers weer comfortabel door het dorp kunnen rijden. Maximum aan 30 kilometer per uur weliswaar.”

Doorgang
Om dit werk uit te voeren sluit de aannemer de zone tussen de Kouter en de Fazantenstraat in de Dorpstraat voor één dag af. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Molenbeekstraat, N16 en Blaasveldstraat. Met de fiets of te voet is de doorgang verzekerd. De werken vinden plaats op een zaterdag om de algemene hinder te beperken. Op 15 juni wordt het asfalt gegoten, het schilderen van de strepen gebeurt pas een week later, maar dan blijft de Dorpstraat wel open voor het verkeer.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar