Nieuws
logo gemeente Boom

dinsdag 11 juni 2019 22:31 - Boom

Lokaal bestuur Boom organiseert participatiemoment

Tegen eind dit jaar moeten alle gemeentebesturen in ons land hun beleidsplan voor de legislatuur 2020-2025 klaar hebben. Ook onze inwoners mogen er mee hun stempel op drukken. Want speciaal voor hen organiseert de gemeente een inspraakavond ‘Boom Beweegt’ waarop jullie mogen brainstormen over drie basisthema’s en negen subthema’s.

Draagvlak creëren 

Gemeentebesturen stippelen doorgaans een beleidsplan uit binnen de muren van het gemeentehuis. Maar natuurlijk schrijven we ons meerjarenplan in de eerste plaats voor de inwoners. Daarom willen we weten wat de Bomenaars belangrijk vinden. Zeker nu Boom in volle beweging is.

Waar moeten we zeker werk van maken de komende zes jaar? Door inspraak te geven komen we zo tot een beleidsplan dat gedragen wordt door onze inwoners.

Boom Beweegt en dus worden er ‘Bewegers’ gezocht

Het participatietraject van onze gemeente start met een brainstormavond op dinsdag 25 juni. Het is de bedoeling dat inwoners samen aan tafel schuiven om mee te denken en te discussiëren. Niet lukraak natuurlijk. We baseren ons op drie hoofdthema’s, en negen subthema’s.

Uiteraard hopen we op een grote betrokkenheid van onze inwoners want dit is een unieke kans om mee het beleid te bepalen. We zoeken dus ‘bewegers’, inwoners die willen meedenken aan het Boom van morgen. Voor wie er niet kan bijzijn en toch alles wil volgen, is er een nieuwsbrief over het participatietraject. Je kunt je daarop abonneren via de gemeentelijke website.

Praktische info 

De toekomstavond vindt plaats op dinsdag 25 juni (Cafetaria WZC Den Beuk). Start 18.30u. Einde voorzien rond 22u.

Jij kan meedenken over de volgende 3 thema’s:

Goe leven in Boom

Met als subthema’s

Armoede

Lize: “Ik verwacht dat ik mij geen zorgen moet maken over de opvang van mijn kind en hoop op de nodige ondersteuning wanneer mijn moeder hulp nodig heeft.”

Milieu – Klimaat

Sven: “Voor mij is het belangrijk dat ik op een veilige manier in een gezonde omgeving naar school kan fietsen.”

Zorg

Sarah: “Ouder worden doen we allemaal, het liefst thuis. Als dat niet meer kan, dan liefst daar waar toch een thuisomgeving wordt gecreëerd.”

Samenleven in Boom

Met als subthema’s

Maatschappelijke participatie

Frank: “Ik verwacht van een moderne gemeente dat iedereen betrokken wordt bij het beleid en wil me hiervoor engageren als ik de kans daar toe krijg.”

Duurzame steden en gemeenschappen

Sven: “Het Boom van morgen is het Boom van onze kinderen en kleinkinderen en daar moeten we zorg voor dragen, zodat we nu en straks in een duurzame gemeente kunnen leven.”

Veiligheid

Bart: “Veiligheid is een basisbehoefte. Ik voel me alleen maar thuis waar ik me veilig voel en waar ik vredig kan samenleven.”

Groeien in Boom

Met als subthema’s

Economische groei en ontwikkeling

Kris: “Een levendige gemeente heeft voldoende winkels, restaurants, een divers vrijetijdsaanbod voor jong en oud. Daar moeten we aan werken.”

Vrije tijd / Individuele ontwikkeling

Frank: “Ik wil graag wonen en buitenkomen in een gemeente met een groot en verscheiden vrijetijdsaanbod. Een leefbare gemeente is een gemeente waar veel te doen is.”

Sterke dienstverlening Lokaal Bestuur

Lize: “Ik verwacht van mijn lokaal bestuur dat ik vlot en correct geholpen wordt door een moderne dienstverlening.”

Bomenaars die graag hun mening willen geven over deze thema’s kunnen zich inschrijven via de gemeentelijke website: https://www.boom.be/boom-beweegt-doe-jij-meeKlik hier voor meer nieuws uit de regio Boom

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar