Nieuws

dinsdag 14 mei 2019 11:12

Boekenjacht, knuffels en tips & tricks tijdens de Week van de Opvoeding

Van 16 tot 23 mei loopt in heel Vlaanderen de Week van de Opvoeding. Het huis van het kind van Sint-Katelijne-Waver laat dit niet ongemerkt voorbijgaan. Het organiseert onder meer een boekenjacht.

De Week van de Opvoeding maakt opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar. Het Huis van het Kind trapt de week af met een vormingsavond over de kracht van buitenspelen. “(Groot)ouders, leerkrachten en al wie met kinderen werkt, krijgen er heel wat boeiende inzichten over buitenspelen en tips over hoe ze (hun) kinderen hiertoe kunnen stimuleren”, vertelt burgemeester en schepen van jeugd Kristof Sels.

De vormingsavond vindt plaats op donderdag 16 mei van 19.45 tot 22 uur, startplaats Dijkstein-school. Bij goed weer trekt de groep naar het Pasbrugbos. Inschrijven via kind@skw.be.

Boekenjacht
Tijdens de Week van de Opvoeding gaan ouders en kinderen in Sint-Katelijne-Waver ook vijf keer op boekenjacht. “Vijf dagen lang plaatsen we op de Facebook-pagina ‘Huis van het Kind Sint-Katelijne-Waver’ om 17 uur een foto van een boek dat we ergens in onze gemeente verstopt hebben. Wie de locatie herkent en als eerste ter plekke is, mag het boek mee naar huis nemen”, legt burgemeester Sels uit. “Wanneer de vinder het boek gelezen heeft, is het de bedoeling om het door te geven aan een vriendje of in één van onze boekenruilkastjes te zetten. Zo geniet de hele gemeente ervan.”

In de week van 13 mei krijgen alle leerlingen van de Katelijnse scholen een originele bladwijzer met daarop ook de vijf titels die te vinden zijn. “We kozen vijf boeken voor verschillende leeftijden, van baby’s tot tieners”, aldus burgemeester Sels.

Knuffel voor tutje
In het nieuwe buurtpark achter het gemeentehuis staan enkele tuttenhuisjes. Kleuters kunnen er hun tutje achterlaten. “Als kinderen afscheid nemen van hun tutje en het achterlaten in een tuttenhuisje en de ouders hiervan een foto maken en deze bezorgen aan Huis van het Kind, mogen ze bij hen een knuffel kiezen. Vrijwilligers hebben de knuffels zelf gehaakt.”Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar