Nieuws
appartementen Mahatma Gandhistraat

maandag 13 mei 2019 22:11 - Mechelen

Seniorenflats in Gandhistraat volledig afgewerkt

Sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Mechelen is volop bezig met de gefaseerde vernieuwing van de gebouwen in de M. Gandhistraat. Op vrijdag 10 mei 2019 vond de officiële inhuldiging van 20 nieuwe seniorenappartementen plaats. Dit betekent meteen ook dat het eerste nieuwbouwcomplex, bestaande uit 55 seniorenflats, aan de kant van de Jubellaan volledig afgewerkt is.

De Mahatma Gandhistraat in Mechelen steekt al deels in een nieuw jasje. Woonpunt Mechelen bouwde er in een eerste fase reeds 66 nieuwe woongelegenheden, verspreid over verschillende locaties. Aansluitend startte de huisvestingsmaatschappij enkele nieuwe deelwerven op, waaronder de tweede fase van de bouw van de seniorenflats.

Rustig wonen voor 65+’ers
“Op perceel 1 (kant Jubellaan) bouwde Woonpunt Mechelen in een eerste fase reeds 35 appartementen specifiek voor 65-plussers. Nu zijn ook de laatste 20 appartementen van dat complex bewoond”, aldus voorzitter Arthur Orlians.

De nieuwe bewoners namen de afgelopen weken intrek in hun nieuwe stek. “Ook met dit gebouw geven we 65-plussers de kans om aangepast en rustig te wonen in hun vertrouwde omgeving. De appartementen, bestaande uit één en twee slaapkamers, zijn rolstoeltoegankelijk en een deel ervan is zelfs helemaal aangepast aan mindervaliden”, aldus Orlians. Er werd eveneens een ondergrondse parking met 55 parkeerplaatsen voorzien.

Groene binnentuin
Nu dit complex volledig werd afgewerkt, heeft ook de mooie gezamenlijke binnentuin vorm gekregen. “Het werd een rustige en groene omgeving. We hopen dat de bewoners hier regelmatig samen gezellig zullen vertoeven. Daarom geven we vandaag al het goede voorbeeld en nodigden we hen uit voor koffie en taart, zodat ze elkaar wat beter leren kennen”, vervolledigt Orlians.

Focus op duurzaamheid
Woonpunt Mechelen zet, net zoals in andere projecten, in op duurzame technieken. “Het is vooral de huurder die het verschil zal voelen in zijn portemonnee want de appartementen zijn energiezuinig en zeer goed geïsoleerd”, laat Arthur Orlians weten.

Verdere fasering
Er lopen momenteel nog twee andere werven van Woonpunt Mechelen in de M. Gandhistraat. “Tegen begin 2020 zouden nog eens 126 woongelegenheden klaar moeten zijn. Het gaat over een mix van appartementen en woningen. Van zodra alle bewoners uit de resterende oude gebouwen verhuisd zijn, kunnen we die oude gebouwen slopen om de laatste 175 nieuwe woningen te kunnen bouwen. Eind 2022 zal de transformatie, samen met de heraanleg van het openbaar domein, compleet zijn!”, besluit Orlians.

De kostprijs van dit project, bestaande uit in totaal 55 seniorenappartementen, bedraagt 9.672.348,806 euro (excl. BTW). Hiervan werden 35 appartementen eind 2016 al in gebruik genomen. De ontwerper van het complex is KPW Architecten en de aannemer is Brebuild.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar