Nieuws

vrijdag 19 april 2019 16:50 - Mechelen

Bloembakken als middel tegen valpartijen op Grote Markt

Donderdagnamiddag kregen de grote bloempotten aan de noordelijke zijde van de Grote Markt van Mechelen het gezelschap van vijf nieuwe, robuustere bloembakken.

Die moeten voorkomen dat wandelaars struikelen over de verhoging tussen de Grote Markt en de cafés of restaurants. Op de Grote Markt van Mechelen zorgde de fysieke drempel tussen het plein en de rij gebouwen tussen brasserie Concorde en restaurant Den Amitié in het verleden al voor ongelukken. Het hoogteverschil is er gekomen na de aanleg van de ondergrondse parking: aan de zuidzijde van het plein werd het hoogteverschil weggewerkt door de trap naar de parking, aan de noordzijde blijft de drempel een probleem.

Schepen van Openbare Werken Patrick Princen liet de drempel daarom duidelijker afbakenen: “We hebben de bestaande bloempotten afgewisseld met vijf robuuste, bredere bloembakken. Wandelaars kunnen er nog makkelijk tussen wandelen om naar een cafeetje te gaan, maar worden door de extra bakken attent gemaakt op het hoogteverschil. We hopen op die manier verdere valpartijen te vermijden. We volgen de situatie uiteraard verder op en op basis van de ervaringen bekijken of bijsturing nodig is.”

Foto: Stad MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar