Nieuws

vrijdag 19 april 2019 17:02 - Mechelen

Erfgoeddag 2019 focust op meester- en vakmanschap

Onder het thema ‘Hoe maakt u het?’ staan op zondag 28 april in heel Vlaanderen de erfgoedverenigingen in de spotlights. In de regio van en rond Mechelen pakt Erfgoeddag uit met een nieuw recept: een uitgebreider programma, nieuwe organisaties en Museum Hof van Busleyden als uitvalsbasis. Met 66 activiteiten hopen de verenigingen een massa volk op de been te brengen.

In Museum Hof van Busleyden verzamelen op zaterdag 28 april heel wat verenigingen om het brede publiek kennis te laten maken met hun erfgoed. Met een uitgebreider programma bedient Erfgoeddag in de regio Mechelen de erfgoedliefhebber opnieuw op zijn wenken. Deze editie focust op meesterschap en vakmanschap. In de museumtuinen van Museum Hof van Busleyden zijn er de hele dag workshops aan de vele doe-tafels. Verenigingen en organisaties komen er een praatje slaan in het praatcafé en vertellen hun mooiste anekdotes in de salons van de levende bib.

“Het programma van deze Erfgoeddag in Mechelen is uitgebreider, diverser en creatiever dan ooit”, vat schepen van Cultuur Björn Siffer (Groen) het evenement samen. “Met 42 activiteiten in Mechelen en nog eens 24 in de omliggende gemeentes is er voor ieder wat wils. Voor jong en oud of zelfs voor wie denkt niets met cultuur te hebben. Misschien schuilt er wel een lakenmaker, mandenvlechter of kantklosser in jou, wil je graag meer weten over de Mechelse vlietjes vroeger en nu, ben je benieuwd naar oude filmbeelden van de Sint-Romboutstoren of kun je zonder het zelf te weten het ‘schoonste koffiedrinken’ van alle Mechelaars.”

“In onze rijk historische gevulde stad is de Erfggoeddag een must see en do voor onze Maneblussers, maar ook voor mensen die buiten Mechelen wonen”, benadrukt een enthousiaste burgemeester Somers (Open Vld).

Op de blog van Museum Hof van Busleyden vind je alvast enkele blogposts als vooruitblik naar Erfgoeddag 2019. Momenteel staan er al drie verhalen online, de twee laatste volgen de komende weken. Met de blogposts hoopt het stadsmuseum zo veel mogelijk mensen uit Mechelen en omstreken warm te maken voor deze culturele hoogdag.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar