Nieuws

zaterdag 13 april 2019 12:53 - Willebroek

Willebroek officieel ‘pleegzorggemeente’

Willebroek is voortaan een pleegzorggemeente. De gemeente engageert zich zo om pleegzorg mee bekend te maken.

In Willebroek wonen op dit moment 36 pleeggezinnen die samen 29 pleegkinderen of pleeggasten opvangen in hun gezin. Samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen en Pleegzorg Vlaanderen engageert de gemeente zich om pleegzorg in Willebroek beter bekend te maken. Dit alles met als belangrijkste doel om nieuwe kandidaat-gezinnen warm te maken hun thuis te delen met een pleegkind of pleeggast.

Bibliotheekactie
Als pleegzorggemeente gaat Willebroek samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen op zoek naar gezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen. Om die zoektocht te ondersteunen, krijgt de bibliotheek tussen 15 en 28 april een kleine make-over. Pleegzorgboeken voor groot en klein krijgen dan een prominent plekje in de Bib en je ontdekt er alles over pleegouderschap.

“Of je nu getrouwd, single of een nieuw samengesteld gezin bent, een fulltime of parttime job hebt, dat maakt niet uit”, zegt Bavo Anciaux, Willebroeks schepen van Sociale Zaken. “Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat daarna op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin.”

Wie graag pleeggezin wil worden, kan voor meer informatie terecht op www.pleegzorgprovincieantwerpen.be.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Willebroek

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar