Nieuws

zondag 14 april 2019 00:12 - Mechelen

[VIDEO] Mechelaars behalen brons in WK Red Bull Escape Room

Mechelaars Nick De Frangh en Joeri Jacobs samen met 2 andere vrienden Dirk Delahaye en Tobias Van Bladel vertegenwoordigden in Londen onze Belgische driekleur met hun team ‘Keep Escaping’. Ze zetten een straffe tijd neer, maar haalde nét de finale niet en eindigden op een mooie derde plaats na Kroatië en Slovakije.

“Heel trots dat we twee toptijden hebben kunnen neerzetten in de halve finale en zo die fantastische derde plaats hebben gehaald. We hadden uiteraard graag de finale gespeeld om ook hier te kunnen laten zien wat we waard zijn, maar brons is ook al mooi!” zegt Nick de Frangh.

Lees verder onder de video

“We waren vooral onder de indruk van de uitwerking en inventiviteit van de uitdagingen, zowel in de halve finale als in de échte finale. Het niveau lag hoog in Londen, maar voor de volgende editie zijn we sowieso weer van de partij! En.. We Keep Escaping! lacht Nick De Frangh na een uitermate spannend weekend.

Afgelopen weekend vond in Londen de tweede editie plaats van het Red Bull Escape Room World Championship. Daar gingen 23 landen de uitdaging aan van ’s werelds grootste Escape Room: ‘Omni’s Escape’. Een Escape Room geïnspireerd door het hacken van concepten en ontworpen om de deelnemers op 6 probleemoplossende vaardigheden te testen: creativiteit, logica, visueel denken, muzikaliteit, geheugen en strategie.

Twee teams werden op vrijdag geselecteerd om door te gaan naar de grote finale van zaterdag. Dit allemaal op basis van de snelste tijd. Na twee dagen puzzels oplossen gevolgd door een zinderende finale tussen team ‘TG17′ uit Kroatië en team ‘Brainteaselava’ uit Slovakije, zette het Slovaaks team uiteindelijk de snelste tijd neer! Zij mogen zich vanaf nu het ‘slimste team’ ter wereld noemen.

Resultaten
Red Bull Escape Room World Championship Finals Times:
1- Slovakije – 27:16:85
2- Kroatië – 38:06:25

Red Bull Escape Room World Championship Semi-Finals Times:
1- Kroatië – 21:57:23
2- Slovakije – 23:26:19
3- België – 23:34:91Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar