Nieuws

vrijdag 5 april 2019 17:01 - Mechelen

Tijdelijke hinder in de (Korte) Bruul door herstellingswerken vanaf 23 april

Stad Mechelen laat vanaf 23 april herstellingswerken uitvoeren aan het wegdek in de Bruul.

De hinder zal het grootst zijn in de Korte Bruul. Het smalle straatje tussen de Botermarkt en de Grote Markt wordt drie weken afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren. Voor handelaars gelden tijdelijke maatregelen. De kosten van de herstelling zijn voor de aannemer.

In de Bruul loopt de goot van de riolering door het midden van de straat. Op verschillende plaatsen komen de stenen van de goot los. Volgens schepen van Openbare Werken Patrick Princen (Groen) moet de herstelling zo snel mogelijk gebeuren. “De Bruul is nog maar vijf jaar geleden aangelegd, de stenen zouden dus nog niet mogen loskomen, maar geen enkel werk is perfect natuurlijk. We zijn er op tijd bij om de kosten van de herstellingen nog op de aannemer te verhalen. Zie het als een soort garantie dat we destijds kregen en dat bijna verloopt. Er zal wat hinder zijn, maar daarna zijn de gebreken weggewerkt.”

Korte Bruul
De meeste herstellingen in de Bruul gaan geen hinder veroorzaken voor het verkeer en worden plaatselijk afgebakend met sergeanten. De werken vinden plaats tussen dinsdag 23 april en vrijdag 10 mei. In de Korte Bruul zal de impact van de werken groter zijn. Het gemotoriseerd verkeer kan er gedurende die drie weken niet door. Hier wordt maar één week gewerkt, maar nadien moet de straatbedekking twee weken uitharden. Voetgangers en fietsers kunnen wél altijd van de Botermarkt naar de Grote Markt rijden en omgekeerd. Handelaars zullen gedurende de eerste week geen obstakels kunnen buitenzetten en leveringen zullen drie weken lang moeten gebeuren vanop de Botermarkt.

“Werken aan de Korte Bruul brengt natuurlijk implicaties voor de handelaars met zich mee. Daarom hebben we in samenspraak met de handelaars er ook bewust voor gekozen om de werken na de vrieskou en de shoppingevents te laten plaatsvinden. Het is voor de handelaars ook belangrijk om hun klanten te ontvangen in de beste omstandigheden. Tegen de Lentebraderie van 31 mei en 1 juni ligt de winkelstraat er weer prima bij”, klinkt het bij schepen van Economie Greet Geypen (Open Vld).

Omleiding
Het autoverkeer dat normaal langs de Korte Bruul rijdt, moet nu wegrijden via de Geitestraat en de Ijzerenleen. Gezien het autoluw karakter van de Mechelse binnenstad gaat het vooral om hulpdiensten, vuilniswagens en leveranciers. ’s Avonds en ’s nachts mag ook plaatselijk verkeer met de wagen door de Korte Bruul. Het stadhuis is met de wagen bereikbaar via de Ring, Veemarkt en Befferstraat (dubbelrichting). Deze maatregelen geldt voor de periode van 23 april tot en met 10 mei. Voor fietsers is de doorgang al die tijd verzekerd. De planning van de werken is steeds onder voorbehoud van het weer en onvoorziene omstandigheden.

foto: Radio ReflexKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar