Nieuws

donderdag 4 april 2019 20:57 - Bonheiden

Kindergemeenteraad en schepencollege slaan handen in elkaar voor verkeersveiligheid

Op 28 maart plaatste het gemeentebestuur van Bonheiden op vraag van de kindergemeenteraad een verkeersspiegel in Achterdiedonken. Deze straat is deel van een belangrijke fietsroute. De leden van de kindergemeenteraad merkten de gevaarlijke situatie op in Achterdiedonken. Een scherpe bocht, met haag aan de binnenzijde, versperde het zicht voor fietsers en automobilisten. Langs dit punt passeren echter dagelijks tientallen leerlingen van Hagelstein, onderweg naar Sint-Katelijne-Waver.

De kindergemeenteraad en het schepencollege sloegen de handen in elkaar om een geschikte oplossing voor het probleem te voorzien. Men koos voor een verkeersspiegel om het zicht voor zowel fietsers als automobilisten te verbeteren.

Het gemeentebestuur maakt van mobiliteit en verkeersveiligheid een topprioriteit en ging dan ook zonder twijfelen in op de vraag van de kindergemeenteraad om de verkeerssituatie in Achterdiedonken aan te pakken. Veilige fietsroutes van en naar school zijn een absolute must – eveneens op de fietsverbinding richting Sint-Katelijne-Waver werd trouwens recent de fietsontmoetingsplaats ‘Remblok’ gerealiseerd.

Ook naar de toekomst toe wenst het schepencollege aandacht te hebben voor de ideeën van de kindergemeenteraad.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Bonheiden

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar