Nieuws
wouter vrancken persco

vrijdag 15 maart 2019 19:26

Wouter Vrancken: “Het is nu echt alles of niets”

Morgen rond 18u weten we het. Dan is duidelijk of KV Mechelen na een jaar in 1B opnieuw stijgt naar de hoogste voetbalklasse. Geel-rood moet in de terugwedstrijd van de promotiefinales dan wel voorbij Beerschot Wilrijk.

In de heenwedstrijd op het Kiel bleef het negentig minuten lang 0-0 en dus moet KV Mechelen in eigen huis de klus klaren. De troepen van coach Wouter Vrancken zullen alvast op de steun kunnen rekenen van zo’n 15.000 enthousiaste supporters. “Al heel het seizoen zit het stadion goed vol, zelfs tegen clubs als – met alle respect – Tubeke”, aldus de trainer. “De spelers zijn dat dus wel gewoon, maar het kan zeker nog voor een boost zorgen. De spelers moeten er wel op letten dat ze niet té veel meegaan in die emoties, ze moeten zich blijven focussen op de wedstrijd.”

“Spelers staan boven destabilisatiepogingen”

Die focus behouden was afgelopen week niet evident. In verschillende kranten beweerde een Beerschot-bestuurder dat hij 100% zeker was van promotie, al dan niet via de groene tafel. “Ach, al vanaf operatie Propere Handen losbarstte proberen de tegenstanders ons op die manier te destabiliseren”, zegt Vrancken. “Dat die interviews net nu naar buiten kwamen is dan ook geen verrassing. Dat is duidelijk gestuurd. Maar we staan daar boven. De spelers hebben er zelfs niet meer op gereageerd. Intussen zijn ze het wel gewoon.”

Malinwa moet morgen scoren om de promotie veilig te stellen. “Er was heel het seizoen druk, maar nu is het écht alles of niets. We zullen dus aanvallend moeten spelen”, klinkt het. “Maar dat wil niet zeggen dat we achterin alles gaan open zetten. We moeten daarin een goed evenwicht vinden. We hebben een plan over hoe we de wedstrijd gaan aanpakken, hopelijk volstaat dat en kunnen we achteraf vieren. Het is jammer dat we vorige week tegen tien man niet kregen wat we verdienden, maar we werden ook niet geholpen door de omstandigheden. Denk maar aan Storm die niet kon afmaken door het slechte veld.”

“Vervangers voor De Camargo moeten klaarstaan”

KV moet het wel zonder De Camargo stellen. De clubtopschutter raakte vorige week geblesseerd. “Die blessure is jammer, maar het is nu aan andere spelers om op te staan”, aldus Vrancken, die vorige week voor Mathieu Cornet koos als invaller. “Mathieu zit in een moeilijke situatie, want hij speelt niet veel. Maar hij geeft zich wel altijd voor de volle honderd procent. Op zijn inzet is niets aan te merken. Daarom koos ik op Beerschot voor hem. Maar morgen is ook William Togui zeker een optie.”

Thibault Peyre en Lucas Bijker keren terug in de selectie. Jules Van Cleemput is nog gekwetst.

Foto: radio ReflexKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar