Nieuws

zaterdag 16 maart 2019 18:28 - Mechelen

KV Mechelen kampioen!

KV Mechelen was gastheer voor Beerschot Wilrijk. Malinwa moest winnen om naar 1A te promoveren.

De thuisploeg nam een blitsstart met meteen een mooie kans voor Togui, maar die vergeet het af te maken. KV Mechelen was wel baas en had meest balbezit. De bezoekers kwamen er bij momenten moeilijk uit, maar lagen zeker niet onder. Malinwa kreeg nog een aantal kleinere mogelijkheden om doelgevaar te creëren. Net voorbij het halfuur, algemene opschudding. De scheids deelde een rode kaart uit aan Noubissi voor een stevige fout op Schoofs. Een streng verdict, maar KV Mechelen mocht wel met een mannetje meer de tweede helft aanvatten. In de slotfase kreeg Togui opnieuw een kans om Malinwa op voorsprong te brengen, maar hij talmde te lang. Het stond zo 0-0 bij de rust.

KV Mechelen kwam erg gretig de kleedkamer uit. Dat loonde, want het openingsdoelpunt viel zowat meteen. Het was Storm die op aangeven van Van Damme de 1-0 hard in doel knalde. Dan zorgden een aantal supporters van Beerschot Wilrijk ervoor dat de wedstrijd 10 minuten werd stilgelegd. Er werden projectielen en rookbommen op het veld gegooid. Maar dan versierden de bezoekers plots nog een strafschop. Vanzeir zette zo de 1-1 op het bord. Op dat moment waren de bezoekers geplaatst. KV Mechelen was even aangeslagen en moest nog vol aan de bak om het tij te keren. Dat gebeurde met het inbrengen van Tainmont. Hij trapte een mooie volley voorbij Vanhamel en bracht Malinwa van de hel naar de hemel.

KV Mechelen is kampioen in 1B.

KV Mechelen – Beerschot Wilrijk: 2-1Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer sportnieuws

Commentaar