Nieuws
voetbalveld kunstgras

donderdag 14 maart 2019 18:45

Parket geeft voetbalbond inzage in dossier ‘Operatie Propere Handen’

Het parket heeft de voetbalbond inzage gegeven in de zaak ‘Operatie Propere Handen’.

De onderzoekers van de voetbalbond krijgen inzage in 35 stukken die relevant zijn voor de eventuele disciplinaire vervolging van de betrokken clubs KV Mechelen en Waasland Beveren. In de stukken zitten onder meer verklaringen van spijtoptant Dejan Veljkovic en rol die de spelersmakelaar zou hebben gespeeld in de wedstrijd KV Mechelen – Waasland-Beveren.

De voetbalbond voert al een tijdje zijn eigen onderzoek, maar kreeg tot nu geen toegang tot de gerechtelijke stukken. Hier komt nu dus verandering in. Doordat de KBVB inzage krijgt wil het tegen het einde van dit seizoen een beslissing kunnen nemen over welke clubs, bestuurders, spelers en/of scheidsrechters zich schuldig hebben gemaakt.

De onderzoekers van de bond hadden eerder al onder meer spelers, technische staf en bestuurders van de betrokken ploegen ondervraagd.

KV Mechelen pleit onschuldig
Donderdag werd er behoorlijk wat olie op het vuur gegooid in de aanloop naar de topper KV Mechelen – Beerschot Wilrijk. Beerschot Wilrijk-topman Francis Vrancken vertelde in Gazet van Antwerpen dat hij “zeker” was dat Beerschot Wilrijk naar 1A gaat.

“We zijn ervan overtuigd dat we straks zullen promoveren. Daar ben ik zelfs honderd procent zeker van”, liet de mede-eigenaar van Beerschot Wilrijk optekenen. “Voor ons is het heel duidelijk: we hopen zaterdag sportief de promotie af te dwingen. Lukt dat niet, dan maar via de groene tafel. Met hetgeen bekend is aan feiten die onomstootbaar vaststaan en de uitgelekte ¬telefoontaps, kan matchfixing niet anders dan bewezen worden geacht”, aldus Vrancken in Gazet van Antwerpen.

Bij KV Mechelen was er vooral ongeloof, zowel binnen als buiten de club. “We gaan niet in op extra-sportieve randzaken”, vertelt mede-hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx. “We hebben alle vertrouwen in het onderzoek. Bij KV Mechelen weten we dat we onschuldig zijn. Al een heel seizoen geven we het vertrouwen aan spelers, trainers en clubmedewerkers. Laten we voor die laatste competitiewedstrijd de focus op het sportieve behouden en vól voor die promotie gaan”, aldus Penninckx in GvA.

bron: gva.beKlik hier voor meer nieuws over Reflex

Klik hier voor meer sportnieuws

Commentaar