Nieuws

zaterdag 9 maart 2019 22:28

Beerschot en KVM houden elkaar in evenwicht: 0-0

Beerschot Wilrijk en KV Mechelen kwamen vanavond niet verder dan een 0-0 gelijkspel in de heenwedstrijd van de promotiefinales.

Al na vijf minuten kwam KV Mechelen dicht bij de openingstreffer. Joachim Van Damme kopte de bal net naast. Niet veel later was Malinwa er opnieuw dichtbij. Wilrijk-doelman Vanhamel was geklopt, maar een verdediger kon de bal net voor de lijn keren. Na een kwartier kwam Beerschot beter in haar spel en beide ploegen konden nog een aantal keer dreigen.

Het was echter tot het halfuur wachten op de volgende grote kans. Storm bracht het leer bij Engvall, die van dichtbij voorlangs besloot. In het slot van de eerste helft was Beerschot twee keer dicht bij de 1-0, maar Verrips schudde tot twee keer toe een waanzinnige redding uit zijn handschoenen en hield zijn netten schoon. Intussen was KV wel de geblesseerde Igor De Camargo kwijtgeraakt. Mathieu Cornet was zijn vervanger.

Het eerste wapenfeit in de tweede helft kwam van Onur Kaya. Hij zag zijn vrije trap echter net naast gaan. Na een uur voetballen moest Beerschot met tien verder. Op enkele minuten tijd liep verdediger Jan Van den Bergh twee keer tegen een gele kaart aan. KVM trok het laken daarna naar zich toe, maar Storm mikte over en Cornet besloot in het zijnet.

Met nog zeventig minuten op de klok kreeg Storm opnieuw een grote kans. Hij kwam alleen voor het doel maar struikelde en moest de bal aan doelman Vanhamel laten. De 0-0 bleef uiteindelijk op het scorebord staan.

Zo is alles nog mogelijk in de terugwedstrijd volgende week in Mechelen.

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar