Nieuws
vanderidt spaenhoven

vrijdag 8 maart 2019 23:29 - Boom

Rupel Boom ontvangt ex-trainersduo

In onze regio gaat alle aandacht dit weekend naar de eerste wedstrijd in het tweeluik tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk, maar ook Rupel Boom mag zich opmaken voor een spannende wedstrijd tegen de verre buren van Lierse Kempenzonen.

Voor Rupel Boom is deze wedstrijd sowieso een beladen duel. Het ex-trainersduo Dave De Herdt & Urbain Spaenhoven (foto rechts) strijken voor het eerst na hun vertrek bij Rupel Boom neer in het Gemeentelijk Parkstadion.

De Boomkes behaalden afgelopen twee wedstrijden een 3 op 6 (winst in Knokke 0-1, en verliest in Aalst 2-1). Rupel Boom wil zich zo snel als mogelijk veilig stellen van het behoud in eerste amateurklasse en het wil vooral ook nog eens thuis punten pakken. Een laatste thuisoverwinning voor de Steenbakkers dateert immers al van 9 december tegen Knokke (1-0). Gezien de rangschikking is de komst van Lierse Kempenzonen niet echt een geschenk.

Rupel Boom-coach Greg Vanderidt (foto links) is niet bezig met een uit- of een thuiszege zegt hij op de website van de club. “Eerlijk gezegd is een zege uit of thuis voor ons even belangrijk. Ik stel ook vast dat het thuis moeizamer verloopt, maar hier ga ik niet teveel achter zoeken. Er is geen enkele reden om van een eventueel thuiscomplex te praten.”

Vanderidt geeft aan dat zijn spelers zondag complexloos moeten spelen en dit zonder stress. “Ik weet dat deze wedstrijd leeft bij onze aanhang en ik eis passie en strijd van mijn spelers”, aldus Vanderidt.

De ziekenboeg bij Rupel Boom lag de afgelopen week overvol. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik miste verleden week 13 spelers door een griepvirus en van een deftige voorbereiding naar de wedstrijd tegen Aalst toe was geen sprake. Deze week waren we terug compleet op training en dat was toch een geruststelling naar voorbereiding toe”, besluit Vanderidt verder.

Selectie K.Rupel Boom FC

Deloose, Figys, Kerstenne, Laureys, Spaenhoven, Siebens, Augustynen, Walen De Keyser, Geudens Damblon, Farin, Schenk, Mariën, De Maeyer, Hens, Schaessens, De Paepe en De Looze.

foto links: huidig Rupel Boom-trainer Greg Vanderidt, rechts: huidige T2 Lierse Kempenzonen Urbain SpaenhovenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Boom

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Klik hier voor meer sportnieuws

Commentaar