Nieuws

woensdag 27 februari 2019 12:07 - Sint-Katelijne-Waver

Nieuwe groetplaats voor kerkhof Elzestraat

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver is gestart met de bouw van een nieuwe groetzone op de begraafplaats van de kern Elzestraat. De strooiweide en het columbarium krijgen ook een plek in het nieuwe geheel.

“Wanneer we afscheid nemen van een dierbare, doen we dit graag in een serene, maar aangename omgeving. Daarom bouwen we een nieuwe groetzone op het kerkhof in Elzestraat”, vertelt schepen van begraafplaatsen Sarah De Keyser. “We kozen voor een overdekte constructie met open metselwerk. Dit zorgt ervoor dat het gevoel met de rest van de begraafplaats behouden blijft. De kleuren en materialen in natuurlijke tinten zullen de rust van de begraafplaats minimaal verstoren.”

De strooiweide krijgt een centrale plek in het bouwwerk en de columbaria worden geïntegreerd in deze nieuwe rustplek. Er komen ook een bergruimte en een publiek toegankelijk toilet.

De werken gingen begin februari van start. De funderingen zijn intussen klaar en schepen De Keyser metste samen met burgemeester Kristof Sels de symbolische eerste stenen van de bovenbouw. “Als alles vlot verloopt, zijn de werken klaar tegen de zomer”, laat de schepen weten. “Na de vergroening van het kerkhof enkele jaren geleden, is dit een nieuwe stap in de opfrissing van het kerkhof van Elzestraat.”

Het gemeentebestuur trekt 150 000 euro uit voor deze werken. Het ontwerp is van architect Veerle Desaeger. Aannemer Bart Van den Putte voert de werken uit.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar