Nieuws
Politie Mechelen

woensdag 27 februari 2019 09:43 - Mechelen

Alweer vrachtwagen aan de kant gezet

De politie Mechelen-Willebroek heeft dinsdagnamiddag opnieuw een controleactie gehouden op zwaar vervoer. Aan de N16 werd een vrachtwagen voor containervervoer tegengehouden.

Bij nazicht stelden de inspecteurs volgende inbreuken vast:

De chauffeur reed zonder geldig rijbewijs. Het rijbewijs van de chauffeur was ingetrokken, en hij had het praktisch examen van de herstelexamens nog niet afgelegd. Verder was de vrachtwagen te zwaar geladen, de lading was niet afgedekt en er werden overtredingen vastgesteld op het gebruik van de tachograaf. Ook werden de rij- en rusttijden niet gerespecteerd.

De politiezone Mechelen-Willebroek controleert met de regelmaat van de klok het zwaar vervoer. En zeer regelmatig worden er vrachtwagens aan de kant gezet. Boetes van duizenden euro’s zijn geen uitzondering. Ook nu verzamelde de chauffeur op enkele minuten tijd ruim 6500 euro aan boetes.

De vrachtwagen werd geïmmobiliseerd in afwachting van een andere chauffeur. Wanneer de lading van het voertuig in orde is gebracht, mag deze het voertuig weer meenemen.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar