Nieuws
Stadslogo Mechelen

donderdag 21 februari 2019 22:12 - Mechelen

Shoppen, verwennerijen en modeshows tijdens Warm Welkom Weekend

Warm wordt het tijdens het weekend van 15, 16 en 17 maart zeker en vast in Mechelen. Ligt het niet aan de nieuwe lentemode, dan wel aan de ontvangst van de Mechelse handelaars.

Tijdens dit shoppingweekend stellen de handelaars naar goede gewoonte hun nieuwe collectie voor en leggen ze hun klanten extra in de watten met een hapje of drankje en leuke randanimatie. Het hoogtepunt van dit weekend zijn steeds de modeshows op zondag.

Uiteraard staan niet enkel de winkeliers voor je klaar, je dag gezellig afsluiten kan steeds in een van de vele leuke eetgelegenheden.

Happy betoging op zaterdag
De voorbije jaren wist organisator Mechelen MeeMaken vzw shoppers steeds te verrassen met originele randanimatie. Dit keer vinden er op zaterdag drie happy betogingen plaats, waarbij een joelende bende met spandoeken door de stad trekt en dit als steun voor de lokale (klein)handel.

De happy betogingen staan gepland om 11, 14 en 16u.

Catwalks op zondag
Hét hoogtepunt van het Warm Welkom Weekend beleef je tijdens de modeshows op zondag.

De vorige edities pakten de handelaars uit met een rijdende catwalk, dit keer vind je vijf verschillende podia verspreid over de stad waar tussen 14 en 17u modeshows plaatsvinden.

Je kan de nieuwe collecties live bewonderen op volgende locaties: Schoenmarkt – IJzerenleen – Vijfhoek – Bruul – Korenmarkt. Tussendoor doet een dansgroep eveneens deze locaties aan.

Bereikbare stad
Via de fietsostrade geraak je zonder problemen met de fiets in Mechelen. Dankzij de vele kleine fietsenstallingen in het centrum, fietsparkings op de Haverwerf en IJzerenleen en een overdekte fietsenstalling in de Sint Mettetuin moet je niet lang zoeken naar een plekje om je fiets te stallen.

Ook het openbaar vervoer biedt meer dan genoeg manieren om zonder auto- en parkeerstress in de binnenstad te geraken. Het treinstation bevindt zich op wandelafstand maar ook de blue-bike of de pendelbus van De Lijn brengen je tot in het centrum.

Kom je toch met de wagen en parkeer je je op randparkings Douaneplein of P+R Nekker dan kan je de gratis Shopping Shuttle nemen. Die pendeldienst brengt je naar het winkelcentrum en weer terug. Op zaterdag rijdt de shopping shuttle van 9 tot 19u, op zondag van 11u tot 19u.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar