Nieuws
nva verkiezingen 2019

donderdag 21 februari 2019 22:50 - Mechelen

N-VA Mechelen vraagt kordate aanpak veiligheidsprobleem in Mechelen-Zuid

Na vijf autobranden op 3 dagen tijd vraagt N-VA wel om een dringende kordate aanpak om de veiligheid van de bewoners te garanderen.

De afgelopen nachten werden in de wijk Mechelen-Zuid maar liefst 5 wagens opzettelijk in brand gestoken. Twee ervan waren politiewagens, een derde een wagen van de stad.

“Dat de feiten gelinkt zouden worden aan het politieoptreden van vorige week, waarbij een dolgedraaide drugverslaafde moslim ‘zelfmoord pleegde’ door voorbijgangers aan te vallen om zich nadien door de politie dood te laten schieten, is hoogst verontrustend. Het lijken gerichte acties, waarbij de criminelen zelfs inbraak bij nacht niet schuwen om wagens op een afgesloten parking in brand te steken,” aldus fractieleider Marc Hendrickx (N-VA).

Vorig jaar werd het veiligheidsplan in Nekkerspoel uitgerold na een verhoging van het aantal misdrijven daar. Een dergelijk plan is ook hier nuttig en nodig. N-VA Mechelen pleitte voor de uitrol van wijkgerichte veiligheidsplannen in haar laatste verkiezingscampagne.

“Het kan niet zijn dat bewoners in een kinderrijke buurt – of eender waar anders!- ’s nachts wakker liggen, zich afvragend of hun wagen deze nacht aan de beurt is. Een doelgerichte veiligheidsaanpak werkt op twee sporen. Zacht wanneer het kan, maar hard wanneer het moet. En de zachte aanpak is nu niet aan de orde,” zegt Freya Perdaens (N-VA).Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar