Nieuws

zondag 13 januari 2019 17:58

KV legt Union over de knie en blijft aan de leiding

KV Mechelen won vanmiddag met 1-2 van Union Saint-Gilloise. Igor De Camargo scoorde twee keer.

Malinwa zat al snel op rozen. Na een uitstekende aanval kon Kaya voorzetten en Igor De Camargo kopte de openingsgoal makkelijk binnen: 0-1. Union leek nauwelijks aangeslagen door het snelle tegendoelpunt. Feber haalde uit, maar zijn schot ging naast. Na tien minuten spelen was het toch raak voor de Brusselaars. Verrips verkeek zich op een afstandsschot van Selemani en de 1-1 stond op het bord.

Tabekou kreeg niet veel later een gele kaart na een fout op Bijker. In het eerste halfuur kon Malinwa enkel nog even dreigen via Storm, die aarzelde iets te lang en zijn schot werd afgeblokt. Aan de overkant kon Verrips een kopbal van Peyre net overtikken. Ferber en Van Cleemput kregen nog geel en ook Verrips kreeg een geel karton onder de neus geschoven. Na een misverstand met Bijker maaide de Mechelse doelman Mehlem neer. In het slot van de eerste helft waren er nog twee kansjes voor De Camargo maar scoren lukte niet meer.

Opnieuw De Camargo

In de tweede helft was het langer wachten op kansen. In minuut 52 was er een grote mogelijkheid voor Engvall, maar Saussez duwde de bal in hoekschop. Aan de overkant kon Ferber van dichtbij uithalen maar hij schoot op Verrips. Net voor het uur was het dan toch raak. Storm schilderde een voorzet perfect op het hoofd van De Camargo: 1-2.

Daarna waren er nog kansjes aan beide kanten en vooral Union zette druk. Zo moest Verrips nog uitpakken met een fantastische redding om de voorsprong te behouden. Union beëindigde de match met 10 nadat Perdichizzi een rode kaart kreeg voor een fout op Engvall. Door de 1-2 overwinning blijft KVM samen met Beerschot-Wilrijk aan de leiding in de tweede periode.

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar