Nieuws

maandag 14 januari 2019 13:22 - Puurs-Sint-Amands

3500 dorpsgenoten klinken op 2019

De nieuwjaarsdrink op het Dorpshart van Puurs-Sint-Amands was een schot in de roos. Ondanks het regenweer kwamen liefst 3500 van de 5000 ingeschreven klinken op 2019. Een recordaantal.

5000 inschrijvingen
Het was op de koppen lopen, zondag op het Dorpshart. Van 14.00u tot 18.00u stond het plein afgeladen vol. Hilde Van der Poorten, schepen van evenementen: “Nooit eerder kwamen zoveel inwoners naar onze nieuwjaarsdrink. Vorige week donderdag werd de kaap van 5000 inschrijvingen bereikt. De regen was natuurlijk spelbreker, maar toch kwamen 3500 inwoners meevieren. Door wat extra voorbereidingen konden we een vlot verloop en het nodige comfort op het Dorpshart garanderen.”
 
Gratis filmticket
De gelukkigen die een ticket hadden, waren er graag bij onder hun paraplu. Hilde Van der Poorten: “Iedereen kwam bij elkaar met vrienden, familie, buren, … Zij kregen allemaal bonnetjes voor eten en drinken. En een linnen zak met het logo van de gemeente, gevuld met een filmticket van cc Binder. Ideaal om inwoners te laten kennismaken met de nieuwe theaterzaal.”
 
Twee drinks in twee weken
Fusiegemeente Puurs-Sint-Amands organiseerde in 2019 al twéé nieuwjaarsdrinks. Burgemeester Koen Van den Heuvel: “Op zondag 6 januari was er al één op de Kaai in Sint-Amands. Ook daar konden we rekenen op een mooie opkomst van 1000 inwoners. Zij mochten trouwens zelf kiezen naar welke drink ze gingen. Op de Kaai herkende ik Puursenaren, op het Dorpshart Sint-Amandsenaren.”

In zijn enthousiaste speech wenste de burgemeester alle aanwezigen het allerbeste voor 2019. Ook lichtte hij kort de toekomstplannen toe voor de fonkelnieuwe fusiegemeente, een project waarin hij het volste vertrouwen heeft. Tot slot deed hij een warme oproep naar alle inwoners en verenigingen om er samen een positief en mooi verhaal van te maken.

Foto: Kust WillaertsKlik hier voor meer nieuws uit de regio Puurs-Sint-Amands

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar