Nieuws
wouter vrancken

zaterdag 12 januari 2019 15:33

Vrancken: “Dit is geen test voor de halve finale, de promotie is belangrijker”

Drie keer in zeventien dagen, zo vaak speelt KV Mechelen deze maand tegen Union Saint-Gilloise. Morgen wacht de eerste verplaatsing naar het Dudenpark. Malinwa hoopt de goede lijn van voor de winterstop verder door te trekken.

Voor de winterbreak bleef KV Mechelen maar liefst zeventien opeenvolgende wedstrijden ongeslagen. De laatste nederlaag van geelrood in een officiële wedstrijd dateert al van 14 september vorig jaar. Die lijn willen de troepen van coach Wouter Vrancken morgen doortrekken op het veld van Union Saint-Gilloise. “Na zo’n lange periode zonder wedstrijden is het afwachten of we er klaar voor gaan zijn”, aldus de oefenmeester. “Maar ik heb er een goed gevoel bij en heb de indruk dat de groep erg gefocust is.”

“3 keer tegen Union in één maand tijd, dat is absurd”

“Als we Union kloppen, delen we hen een serieuze tik uit”, gaat Vrancken verder. “We zetten hen dan op acht punten en hoewel er in 1B niets onmogelijk is, lijkt het me toch straf als ze dat nog zouden goedmaken. Maar ook zij zullen willen winnen, want alleen dan maken ze volgens mij nog kans op de promotiefinale. Ik verwacht dan ook een heel beladen duel. Het wordt een absolute topper.”

Op 23 en 29 januari kijkt Malinwa Union opnieuw in de ogen. Dan in de halve finales van de Croky Cup. “Drie keer in iets meer dan twee weken tegen dezelfde ploeg spelen. Dat is eigenlijk absurd”, klinkt het. “Ik zie deze competitiematch niet als een test voor de beker. De promotie blijft het belangrijkste doel.”

Kaya onzeker, Cocalic en Van Damme er niet bij

Op stage in Spanje won KV een oefenwedstrijd tegen Cambuur, maar verloor met 2-0 van de Duitse tweedeklasser Holstein Kiel. “Daar is niets van blijven hangen”, aldus Vrancken. “Zowel tegen Cambuur als tegen Kiel hebben we op bepaalde zaken extra gefocust. Die dingen deden we goed. We gaven ook weinig weg en komen achter door een individuele fout. Daarna hadden we nog twee keer moeten scoren, jammer genoeg gebeurde dat niet.”

Edin Cocalic is gekwetst en zal er niet bij zijn, net als Joachim Van Damme. Hij is geschorst. Ook Kaya is twijfelachtig. Vandaag en morgen zal blijken of hij genoeg hersteld is om te spelen in het Dudenpark.

Foto: leen.vdsKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar