Nieuws

donderdag 3 januari 2019 08:55 - Mechelen

Mechelse gemeenteraadsleden legen de eed af

In het Mechelse stadhuis legden gisterenavond 43 nieuwe gemeenteraadsleden de eed af. Ze zullen zetelen tijdens de bestuursperiode 2019-2024.

Bart Somers begint aan zijn vierde termijn als burgervader van Mechelen, voor het eerst zonder coalitiepartner. Nieuw in deze bestuursperiode is de aanwezigheid van een mandataris van PVDA, namelijk Dirk Tuypens. Verder zijn er fracties van N-VA, sp.a, Vlaams Belang en CD&V. Fabiene Blavier is voorzitster van de gemeenteraad, een mandaat dat ze overneemt van uittredend voorzitter Chris Backx.

Ook de nieuwe schepenen legden de eed af. Zoals aangekondigd liet eerste schepen Kristof Calvo zich meteen na zijn eedafleging vervangen door Patrick Princen.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar