Nieuws
wouter vrancken

donderdag 13 december 2018 20:54

Vrancken op zijn hoede: “OHL heeft meer kwaliteit dan klassement laat uitschijnen”

Malinwa gaat morgenavond op bezoek bij OH Leuven. Aan Den Dreef wil geelrood de goede lijn verder doortrekken en opnieuw de volle buit pakken.

Na de twee gelijke spelen tegen Roeselare en Beerschot-Wilrijk kon KV Mechelen tegen Lokeren en Westerlo opnieuw van de overwinning proeven. “Die positieve lijn willen we nu doortrekken”, zegt coach Wouter Vrancken. “Als we ons voetbal kunnen brengen, dan moet het zeker lukken om met de drie punten aan de haal te gaan. Al moeten we wel opletten. OHL heeft veel individuele kwaliteit en ze zijn sterker dan het klassement laat uitschijnen. Als het ‘draait’, dan zijn ze heel erg goed.”

Goede fysieke testen

De vorige verplaatsing naar Leuven dateert van speeldag 1, toen Malinwa in extremis gelijk ging spelen. Dennis Van Wijk stond toen nog aan het roer. “Je kan die twee wedstrijden onmogelijk vergelijken”, aldus Vrancken. “Er veranderde sindsdien zo veel. Het heeft ook geen zin van daarop terug te kijken. We focussen op morgen en willen voor de vijftiende wedstrijd op rij ongeslagen blijven.”

Afgelopen week stonden er fysieke tests op het programma voor de spelers. “En die waren over het algemeen zeer goed”, klinkt het. “Uiteraard zijn er nog werkpunten, maar de winterstop en stage begin januari zijn ideaal om daar aan te werken. Nikola Storm had de beste test, maar ook de resultaten van Mera en Tainmont waren indrukwekkend.”

Corryn en Berrier zijn de enige gekwetsten bij Malinwa. Van Cleemput trainde mee en wordt opgenomen in de selectie. William Togui viel tegen Westerlo al in en raakt mogelijk klaar voor een basisplaats.

Foto: leen.vdsKlik hier voor meer nieuws over Reflex

Klik hier voor meer sportnieuws

Commentaar