Nieuws
Wouter Vrancken 2

vrijdag 21 september 2018 16:26

Wouter Vrancken: “Dit is de match van de laatste kans”

KV Mechelen ontvangt zondagmiddag Westerlo in het AFAS Stadion. De Kemphanen staan verrassend aan de leiding in 1B. Malinwa verloor vorige week nog met het kleinste verschil van Beerschot-Wilrijk.

“Als we verliezen, mogen we de eerste periode vergeten”

Na zes speeldagen telt Westerlo al zeven punten meer dan KV Mechelen, dat met 6 op 18 gedeeld laatste staat. KVM-coach Wouter Vrancken beseft dan ook dat de wedstrijd van zondag enorm belangrijk is. “We moeten realistisch zijn. Als je naar de cijfers kijkt, dan weet je dat dit de wedstrijd van de laatste kans is. Als we zondag verliezen, mogen we de eerste periode vergeten. En als we winnen, zal elke match opnieuw van moeten zijn.”

Westerlo staat aan de leiding, promovendus Lommel is tweede in 1B. “Dat is verrassend, maar zij spelen zonder druk”, weet Vrancken. “Niets moet. Zij kunnen spelen vanuit een goede organisatie en hun momenten kiezen. Wij moeten als favoriet het spel bepalen. Dat is op elk niveau zo en je moet je daar aan aanpassen. Daar hebben we het voorlopig nog te moeilijk mee. We spelen wel goed, maar in de laatste 25 meter loopt het fout. Dat moet een stuk beter.”

“Spelers moeten twijfels loslaten”

Dat het in de zone van de waarheid te vaak fout loopt, is volgens de oefenmeester een mentale kwestie. “Sommige spelers zitten met te veel twijfels en willen dan dingen gaan forceren, maar dat is net nefast. Ze moeten dat loslaten. Kijk naar Togui. Hij speelt zonder muizenissen in zijn hoofd en doet gewoon zijn ding. Daardoor was hij tegen Beerschot erg goed. Verder hangt veel af van details. Als de bal bij die fatale hoekschop vorige week wél in het cirkeltje en dus een halve meter verder achteruit had gelegen, zakte hij ook een halve meter eerder en had er makkelijk iemand kunnen wegkoppen. Hopelijk draaien dat soort details ook eens in ons voordeel uit.”

Vrancken kan zondag rekenen op een bijna volledig fitte kern. Togui en Cornet raken speelklaar. Bosiers heeft last van de adductoren en Boni is ook nog gekwetst.

Foto: Leen.vdsKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar