Nieuws
groepsaankoop zonnepanelen

vrijdag 3 augustus 2018 17:42 - Provinciaal nieuws Antwerpen

Groepsaankoop zonnepanelen provincie Antwerpen inspiratie voor wereldsteden Londen en Tokio

Voor het vijfde jaar op rij organiseert de provincie Antwerpen een groepsaankoop zonnepanelen en met succes, want dankzij de groepsaankopen kwamen er maar liefst 10 151 installaties bij in de provincie Antwerpen. Het aandeel van de installaties op het geheel is aanzienlijk, één op zeven installaties werd gerealiseerd via de groepsaankoop.

In de hele provincie is de groepsaankoop zelfs verantwoordelijk voor de helft van de zonnepanelen na de subsidiestop in 2013. In het buitenland wordt er met grote ogen gekeken naar de provincie Antwerpen. Steden als Londen en Tokio kwamen bij de provincie langs voor inspiratie en startten ondertussen ook met een eigen groepsaankoop zonnepanelen. Ondertussen staat de teller van de huidige provinciale groepsaankoop op alweer 10.919 geïnteresseerden. Vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen kan nog t.e.m. 7 augustus via www.samengaanwegroener.be

Het succes van de provinciale groepsaankopen voor zonnepanelen is internationaal opgemerkt. Van heinde en ver komen delegaties uitleg vragen bij de provincie Antwerpen hoe ze er in slaagt haar inwoners massaal te laten investeren in zonnepanelen.

Gedeputeerde Inga Verhaert: “Naar aanleiding van het ambitieuze klimaatplan van de burgemeester van Londen Sadiq Khan, waar scherpe doelstellingen staan voor de reductie van CO2 in de stad, werd ik door vertegenwoordigers uit Londen bevraagd over onze groepsaankoop. Later volgde ook een Japanse delegatie uit Tokio. Dat ze onder de indruk waren van onze aanpak blijkt uit het feit dat beide wereldsteden nu ook effectief groepsaankopen zonnepanelen georganiseerd hebben.”

Schaal groepsaankoop provincie is toepasbaar op wereldsteden
De schaal waarop de groepsaankoop provinciaal georganiseerd wordt, blijkt dus perfect toepasbaar op wereldsteden zoals Tokio en Londen. De voordelen zijn ook duidelijk. Een groepsbestelling schept veel logistieke en planningsvoordelen. Het zorgt er ook voor dat er veel installaties op korte tijd in een welomschreven gebied geplaatst kunnen worden en dat de prijzen zakken. Het principe van de groepsaankoop brengt een lokale dynamiek op gang waardoor mensen sneller de stap zetten om werkelijk tot aankoop en installatie over te gaan. Ook het ontzorgen van de deelnemers is een pluspunt. Mensen hoeven zich geen zorgen meer te maken over de aangeboden kwaliteit van de installatie en de zorgvuldige plaatsing.

Antwerpse explanimation video vertaald naar het Japans
Beide wereldsteden toonden veel interesse voor de groepsaankoop en rolden ondertussen een eigen groepsaankoop uit. Maar ook de communicatie die gebruikt wordt voor de groepsaankoop in de provincie Antwerpen, werd overgenomen.

In Tokio werd net een amusante explanimation video gelanceerd die in de provincie Antwerpen werd gemaakt en ook wordt gebruikt. De voice-over en korte uitleg in de video werden simpelweg vertaald naar het Japans. De Vlaamse naam ‘Jan De Smet’, die als voorbeeld figureert in het filmpje werd wel behouden en zullen de inwoners van Tokio hopelijk ook snel leren kennen.

Lees verder onder de video

Laatste week om in te schrijven
Deze week is de laatste week om je vrijblijvend in te schrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen. Al meer dan 10 000 mensen deden dat ondertussen. (noot voor de redactie: op de website staat een actuele teller waar je het recentste aantal kan lezen) Op 8 augustus wordt een veiling georganiseerd. De inschrijvers krijgen een persoonlijk voorstel op 27 augustus. Ze krijgen tot 5 oktober de tijd om te beslissen of ze wel of niet intekenen op dit voorstel. Er worden ook nog infosessies georganiseerd in de provincie om iedereen zo goed mogelijk te informeren. Meer info op www.samengaanwegroener.be

foto: © provincie AntwerpenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Provinciaal nieuws Antwerpen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar