Nieuws
Cultuurcentrum-Mechelen

woensdag 13 juni 2018 22:28 - Mechelen

Problemen online ticketverkoop Cultuurcentrum Mechelen zijn opgelost

Op zondag 10 juni doken er problemen op tijdens de ticketverkoop van het Cultuurcentrum Mechelen. Een capaciteitsprobleem bij externe firma en ticketleverancier SRO zorgde ervoor dat 250 mensen geen ticket konden bestellen of tijdens het bestellen zware problemen ondervonden, waardoor de ticketverkoop tijdelijk gestaakt moest worden.

De online voorverkoop voor de ‘Vrienden van het Cultuurcentrum’ herstart op zondag 17 juni om 9u, de fysieke verkoop via de UiTbalie gaat van start maandag 18 juni om 10u. De verkoop voor niet-vriendenpashouders start zoals aanvankelijk gepland op maandag 25 juni om 9u (online) en om 10u diezelfde dag aan de balie van UiT in Mechelen.

De ticketprovider SRO onderzocht ondertussen wat er mis liep. Bij 250 mensen is de betaling fout gelopen: ze plaatsten hun bestelling, betaalden maar kregen daarbij hun tickets niet toegewezen of deden een dubbele betaling.

“De hardwerkende ploeg van het Cultuurcentrum heeft de voorbije dagen alles op alles gezet om deze mensen persoonlijk te contacteren en hun bestelling en betaling zo goed als mogelijk recht te zetten”, zegt schepen van Cultuur Björn Siffer. “De ticketprovider garandeert dat het probleem zich bij de herstart op zondag 17 juni niet meer zal voordien en zorgt voor extra monitoring en ondersteuning, zoals wij ook voor 10 juni hadden gevraagd.”

Vooraleer het Cultuurcentrum Mechelen de ticketverkoop voor de ‘Vrienden van het Cultuurcentrum’ openstelde werden alle gegevens door het Cultuurcentrum keurig ingegeven, werd het systeem uitvoerig getest en maakte ook tal van voorbereidende afspraken met de ticketleverancier om dit moment van intens dataverkeer vlekkeloos te laten verlopen. Na onderzoek ligt de technische oorzaak van het capaciteitsprobleem overduidelijk bij de ticketleverancier.

“Daarom zal de ticketprovider ter verantwoording worden geroepen om na de herstart een compensatie te bedenken voor alle mensen die vorige zondag hinder hebben ondervonden en zo ook de geleden imagoschade voor het Cultuurcentrum te verhelpen”, zegt Björn Siffer. “Het Cultuurcentrum en de stad leveren veel inspanningen om een boeiend en inclusief cultuurprogramma voor alle Mechelaars samen te stellen. Het is bijzonder jammer dat een externe fout deze inspanningen teniet zou doen, en daarom roepen we de ‘Vrienden van het Cultuurcentrum’ op om alsnog tickets aan te schaffen.”

Praktisch

De online ticketverkoop voor de ‘Vrienden van het Cultuurcentrum’ wordt verdergezet op zondag 17 juni om 9u en maandag 18 juni om 10u kunnen de ‘Vrienden van het Cultuurcentrum’ aan de balie van UiT in Mechelen terecht.

De verkoop voor niet-vriendenpashouders start zoals eerder gepland op maandag 25 juni om 9u (online) en om 10u aan de balie van UiT in Mechelen.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar